Real Madrid ile Liverpool, Şampiyonlar Ligi finalinde Kiev'de karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan taraf Liverpool olurken; 15. dakikada Real Madrid Ronaldo ile gole yaklaştı ancak sonuç alamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

23. dakikada Arnold'un vuruşunu kaleci Navas çıkarırken, 26. dakikada Salah ,Ramos ile girdiği mücadelede sol omzunu yere vurdu. İlk tedavisinin ardından oyuna devam eden Mısırlı yıldız, 29. dakikada kendisini yere bırakırken, 31. dakikada oyundan çıkmak zorudna kaldı ve göz yaşlarıyla yerini Lallana'ya bıraktı.

6 dakika sonra bu kez Real Madrid'den Carvajal sakatlanarak oyuna devam edemedi ve göz yaşlarıyla sahayı terk etti. Nacho, Carvajal'in yerine oyuna dahil oldu.
Real Madrid'in 41. dakikada Benzema ile bulduğu ol ofsayt gerekçesiyle sayılmazken, ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya iyi başlayan Real Madrid, 48. dakikada gole çok yaklaştı ancak Isco'nun vuruşu üst direğe takıldı.

51. dakikada Real Madrid öne geçti. Savunmanın arkasına sarkan Benzema'nın yetişemediği topu rahatlıkla kontrol eden kaleci Karius, oyunu hemen başlatmak istedi ancak eliyle attığı top Benzema'nin müdahalesi ile ağlara gitti: 1-0

Şok bir golle geriye düşen Liverpool, 55. dakikada ceza sahası içinde topa ayak koyan Mane'nin attığı golle skora denge getirdi: 1-1

Real Madrid 64. dakikada inanılmaz bir golle yeniden üstünlüğü yakaladı. 61. dakikada Isco'nun yerine oyuna giren yıldız Bale, Marcelo'nun yaptıpğı ortada müthiş bir röveşata ile topu ağlara yolladı: 2-1

83. dakikada Karius bir büyük hata daha yaptı. Liverpool'un kalecisi, Bale'in uzak mesafeden çektiği sert şutu içeri tokatladı ve Real Madrid skoru 3-1 yaptı.

Kalan sürede skor değişmedi ve Real Madrid, rakibini 3-1 mağlup etti. Real Madrid böylece peş peşe 3., toplamda 13. kez Avrupa'nın 1 numaralı kupasını kazandı.

Real Madrid, son 5 senede 4. kez Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaştı.