Fenerbahçe'nin Danimarkalı oyuncusu Simon Kjaer, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kendisinin yanağını sıkması nedeniyle re'sen ifadeye çağırıldı.

Savcının Kjaer'e bu hareket nedeniyle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten şikayetçi olup olmadığını soracağı öğrenildi. Hatırlanacağı üzere Aziz Yıldırım da Yakın Doğu Üniversitesi Işık Eyigüngör'e attığı tokat sonrası re'sen ifadeye çağırılmıştı.

VAN PERSIE DE ÇAĞIRILDI

Fenerbahçeli futbolcu Robin van Persie de Simon Kjaer gibi Beşiktaş ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası'ndaki derbi maçında rakip takım taraftarlarına hareketleri gerekçesiyle ifadeye çağrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Fenerbahçeli futbolcu Van Persie'nin, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki hareketleri gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında ifadesinin alınmasına karar verdi.

Savcılık bu kapsamda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü'ne yazı yazarak, Van Persie'nin kimlik ve adres bilgilerinin tespiti, konunun kendisine açıklanmasından sonra savunmasının alınması ve delillerini sunması amacıyla savcılığa müracaatının sağlanmasını istedi.