Konyaspor ile oynanan ve 5-4 galip gelinen Türkiye Kupası maçında, soğuktan titrediği görüntüler anımsatılan Emiliano Viviano, bu anlarda taraftarların kendisine vermiş odluğu destekten ötürü mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Taraftarlarla aramızda benim ve takımın çok büyük ve güzel bir bağ var. Son maçta beni daha fazla desteklediler çünkü saha şartları gerçekten zordu. İkinci yarıda ismime tezahüratlar yapıldığını duydum. Uzatma dakikalarında da destek verdiler. Bu durum benim için çok güzel bir şey. Zorlu ve garip bir maçı geride bıraktık. 5-4 kazandık ama bu maçı hava şartlarıyla değerlendirmek gerekiyordu. Çok ilginç bir durum oldu. Üşüdüğüm zamanlar daha önce de olmuştu. İzlanda'da, Estonya'da ve Faroe Adaları'nda da üşüdüğüm zamanlar olmuştu ama Konya maçı çok farklıydı, gerçekten çok üşüdük. Ama taraftarlar da sağ olsun çünkü ellerinden geldiği kadar bizi maçın içinde tuttular." açıklamasında bulundu.

Galatasaray ile yollarını ayıran Fatih Terim'in kendisi için çok özel bir karakter olduğunu aktaran Viviano, sözlerine şöyle devam etti:

"Fiorentina özelinde değerlendirecek olursak, o dönemde yabancı bir teknik adamın olması çok farklıydı. Özellikle İtalya'da yabancı bir teknik direktörün bir takımın başında olması alışıldık bir durum değildi. Fatih Terim çok büyük bir enerjiyle takımın başına gelmişti ve Fiorentina'da ve Milan'da güzel izler bıraktı. Ama bıraktığı izlerin en büyüğünü Türkiye'de bırakmıştır. Türkiye'de belki de futbolla ilgilenen herkesin parmakla gösterdiği ve 'En başarılı teknik adam' dediği kişidir. Çok sevdiğim bir insan Fatih Terim. Ama futbolda bazen böyle şeyler olabiliyor. Her kötü gidiş hocanın hatasıdır diyemeyiz. 

Takıma bazen şok vermek gerekebiliyor. Kulübün öyle bir tasarrufu olmuş olabilir. Çok değer verdiği, çok sevdiğim ve çok saygı duyduğum birisi Fatih hoca. Ayrılmasını beklemiyordum ama umarım yakın zamanda sosyal hayatımda kendisiyle denk geliriz ve bir şeyler içip sohbet edebiliriz" dedi. Takımdan ayrılan ve Kayserispor'a transfer olan Bertolacci'yle de sürekli görüştüğünün altını çizen tecrübeli kaleci, "Bertolacci'yle günde 3 kez konuşuyoruz. 3. oğlum diyebilirim. Kayseri'den İstanbul'a gelmişti ve bir aradaydık. İyi bir takıma gitti ve iyi bir ortamları olduğunu söylüyor. Bertolacci hepimizin bildiği gibi iyi bir oyuncu. Onun için en iyisini diliyorum ama Karagümrük maçları hariç. Bize karşı kaybetsinler ama diğer maçları kazansınlar."

KAYNAK: FOTOMAÇ