Galatasaray'ın Hollandalı eski yıldız ismi Wesley Sneijder, canlı yayında Hollanda Futbol Federasyonu'nun antrenörlük kursuna devam etmeyeceğini duyurdu. Hollanda'nın efsane 10 numaralarından biri olan Sneijder'in bu hareketi, medyadan da eleştirilerin odağı oldu.

Hollandalı eski futbolcu ve teknik adam Foppe de Haan, Sneijder'in bu hareketine şaşırmadığını dile getirdi. Algemeen Dagblad'a demeç veren Haan, "Teorik ödevleri yerine getirmek için bilgisayar başında oturacak bir adam değil. Eğer böyle bir isteği yoksa eğitime son vermesi iyi olur." dedi.

Hollanda ekiplerinden teknik adam ve danışman olarak görevde bulunmuş olan Robert Maaskant, "Bence Wesley Sneijder çok iyi biri. Sadece büyük futbolcular, özellikle çok büyük futbolcular iyi bir antrenör eğitimine ihtiyaç duyarlar. Bakın Wesley'nin küçük kulüplerden veya altyapı takımlarından başlamak istemediğini anlıyorum. Ancak, onun statüsüne sahip biri için Real Madrid'de staj yapmak da gerekiyor. Kesin olan şey şu ki; antrenör olmak öğrenmeniz gereken bir şeydir." dedi.

KAYNAK: NTV SPOR