Türkiye Futbol Federasyonu Mali Olağan Genel Kurulu, 297 delegeden 192'sinin katılımı ile Ankara Marriott Otel'de başladı.

TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli'nin açılışını yaptığı Olağan Genel Kurul'da çoğunluğun tutanakla tespitinin ardından, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan başkanlığında Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanvekilliğine Akhisar Belediye Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel seçilirken, Kulüpler Birliği Genel Sekreteri ve Medipol Başakşehir Kulübü Asbaşkanı Mesut Altan ile Multigroup Alanyaspor Külübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu Divan Kurulu'nun diğer üyeleri oldu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Mali Genel Kurul'da bir konuşma yapıyor. İşte Demirören'in açıklamaları:

"Çirkin ve kötü tezahüratın statlardan uzaklaşması için herken kendisine "ben ne yapabilirim" sorusunu sormalarıdır. Önümüzdeki sezon yasa ve yönetmelikleri bu konuda uygulayacağız. Adil ve güvenli oyun için tüm paydaşların bize destek olmasını istiyorum."

"Hangi seviye ve konumda olursak olalım günlük hesaplarla yapılan eylem ve uygulamalar futbolun marka değerine zarar vermektedir."

"Futbol ekonomisini ve dinamiklerini disiplin altına almamız gerekiyor. Kulüplerimiz rakamların büyümesine odaklanmış olsalar da biz bu konuda gerekli yaptırım ve uygulamaları yapmak zorundayız. Artacak gelirin kulüplermizin borçlarını artmasını tetiklemesini kabul edemeyiz. Bu kötüye giden sarmaldan ancak mali disiplinle çıkabiliriz. Türkiye olarak artık futbolcu alan ülke olmaktansa daha fazla futbolcu ihraç eden ülke olmalıyız.
Sorunsuz bir yayın ihale süreci yaşayacağımıza yürekten inanıyorum."

"Hakem hataları maçları insanlar yönettikçe var olacaktır. TFF Başkan ve yönetimi olarak MHK'den daha az hata yapılacak bir dönem için önerileri aldık. Süper Lig'de düdük çalacak hakem sayısı 22'ye düşecek. 6 hakemli sistemde 4 hakemli sisteme dönüyoruz. Konuyla ilgili teknolojik gelişmeleri de takip ediyoruz. FIFA'dan aldığımız davet ile video hakemlik sistemini takip edeceğiz."

"Futbol markasının değerini yükseltmek istiyorsak tesisleşme hamlemiz devam etmek zorunda. Yeni sahaların temelini yaz aylarında atacağız. Antalya'da inşa edeceğimiz yeni kamp tesislerimiz sadece milli takıma değil, kulüplerimize de hizmet verecektir."

"Kaynaklarımızı artırmak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Milli takım formamız en çok satılan milli takım formaları arasında yerini aldı. Bu yıl kulüplerimize 16 milyon TL ek destek sağladı. Kulüplerden ricamız bu desteği gerekçesine uygun şekilde kullanmalarıdır. Kaynaklar sınırsız değildir. Artık kaynaklarımızı etkin ve verimli harcama zamanıdır. Finansal Fair Play nedeniyle uluslararası alanda ciddi tehdit altındayız. Futbolumuzu borç batağından çıkarmak için birlikte çalışmalıyız."

"Avrupa Şampiyonası boyunca hepimizin kalbi milli takımımız için atacaktır. Tüm iyi dileklerimiz ve dualarımız onlar için. Allah yardımcıları olsun."

(sabah)