Şanlıurfalı 13 yaşındaki genç hentbolcu Merve Akpınar, “Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek hep beni dışladılar. O zaman kendime bir söz verdim. 'Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim' diye" açıklamasında bulundu.

Toprak sahaya çizdikleri çizgilerle öğretmenleri Bayram Kaplan öncülüğünde hentbol oynayan 13 yaşındaki Merve Akpınar, Hentbol Federasyonu'nun davetlisi olarak Ankara'ya geldi.

Yaşadığı zorlukları gözyaşları ile anlatan Merve Akpınar, DHA'ya açıklamalarda bulundu.

Hentbola başlamak için çok çalıştığını dile getiren Merve Akpınar şu ifadeleri kullandı; “Ben 5’inci sınıfta başlamak istedim ama diğerlerine göre daha güçsüzdüm, yetersizdim. O zamanlarda bir arkadaşımı çok kıskanıyordum, 'o yapıyorsa ben niye yapamayayım' diye düşünüyordum. 6’ncı sınıfta hırslandım ve çabalayarak bu yere kadar geldim. Bayram hoca da beni seçti, çok teşekkür ediyorum”

Şanlıurfa'da yaşayan 13 yaşındaki Merve Akpınar hentbola gönül verdi, azmi sayesinde de başarılı oldu.

Ancak çevresindeki bazı insanların "kız" olduğu için bu sporu yapamayacağını söyledikleri öğrenilirken,  Akpınar yaşadıklarını şu sözlerle anlattı;

'' Sen kızsın, şort giyemezsin. Erkeklerin yanında oynayamazsın. Hep beni dışladılar erkeklere göre.Genç sporcu kendisine çizilen bu kaderi kabul etmediğini belirterek, "Ben de dedim hayır. Ben niye oynamayayım. Ben o zaman kendime bir söz verdim. Ben kendi köyümün kız çocuklarının kaderini ben kendim değiştireceğim"

Genç sporcu kendisine yönelik ön yargıları azmiyle yıkmayı başardı. Daha önce kendisini yargılayanlar çocuklarına Merve'nin başarısını örnek gösterdi.

Akpınar, "Hele bak elalemin kızı gidiyor orada geziyor. Sen burada boş boş dolaşıyorsun. O senden daha başarılı olacak gibi söylüyorlardı. Onların çocukları da gelip bana kızıyorlardı" şeklinde konuştu.

Merve'nin azmi Türkiye Henbol Federasyonu'nun da dikkatini çekti. Federasyon yetkilleri Merve'yi Ankara'ya davet etti..

Tam donanımlı bir spor salonunda antremana katılan genç sporcu hayallerine biraz daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Şanlıurfa'da yeterli imkan olmadığını belirten Akpınar, Orada toprak mesela ayağımıza giriyordu. Sonra ter şelale gibi üzerimizden akıyordu. Burada mesela oraya göre hiç terlemiyoruz.Burası gölge, orası kızgın güneş bizi yandırıyordu. Burası hiç öyle değil" dedi.

SPOR DÜNYASINDAN BÜYÜK DESTEK

Merve Akpınar'ın bu açıklamalarına spor dünyasından büyük destek geldi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray başta olmak üzere spor kulüpleri Merve'nin açıklamalarını sosyal medyadan yayımladı ve destek mesajları verildi. 

Kaynak: NTV Spor