Hollanda Eredivisie Ligi ekibi Ajax'ın Faslı orta saha oyuncusu Hakim Ziyech gelecek sezon Premier Lig'de forma giymeye hazırlanıyor.

İngiliz ekibi Chelsea devre arası transfer döneminde de Faslı yıldızı renklerine bağlamak için girşimlerde bulunmuş ancak Ajax yönetimi ocak ayında bırakmaya yanaşmamıştı.

De Telegraaf'da yer alan habere göre kulüpler Ziyech'in transferi konusunda 45 milyon euro'ya prensip anlaşmasına vardı.

TEKNİK DİREKTÖRDEN DOĞRULAMA GELDİ 

Hollanda ekibinin teknik adamı Erik ten Hag, kulüpler arasındaki görüşmelerin olumlu şekilde devam ettiğini dile getirirken Ziyech'in bu zamana kadar Ajax'ta kalmasına şaşırdığını da itiraf etti. 

50 yaşındaki Hollandalı teknik adam , Fox Sports'a yaptığı açıklamada, "Ziyech'in Chelsea'ye transferi mi? Yakında gerçekleşmesini bekliyoruz. Açıkçası bu transferin bir veya iki yıl önce olmasını beklemiştim. Hemen her transfer döneminde 'Neyse ki yine takımda kaldı' dedik. Sezon sonuna kadar bizimle kalacağı için mutluyuz" şeklinde konuştu.

2016 yılında Twente'den Ajax'a transfer olan yıldız orta saha futbolcusu forma giydiği 159 mücadelede 48 gol 82 asistlik performans sergiledi.

Geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayan Eredivisie ekibi Ajax, Frenkie de Jong ve Matthijs de Ligt yollarını ayırmış, Hakim Ziyech'i ise takımda tutmuştu.

Kaynak: Goal.com