Alt yaş kategorilerinde Hollanda forması giyen Orkun Kökçü, Hollanda basınına konu hakkında konuşurken ''Hangisini seçeceğim henüz ben de bilmiyorum. Türkiye, kendileri için oynamam konusunda benimle iletişime geçti. Ancak alt yaş takımlarda Hollanda'da oynadıktan sonra beni davet ettiler. Beni çağırmadıkları için önceden Hollanda'yı seçmiştim. Şimdi U19 takımında Türkiye'den daha güçlüyüz. Hollanda'da oynadığım için her milli ara zamanında antrenman yapmak için uçağa binmeme de gerek kalmıyor.'' sözlerini kullandı.


Kariyeri hakkında da konuşan 17 yaşındaki futbolcu,''Kafamın içinde bir plan var. Önce Feyenoord'da başarılı olmak istiyorum. Şimdilik Feyenoord'da devam etmek istiyorum. Ardından ise şansımı yurt dışında deneyebilirim. İspanya La Liga'ya gitmeyi tercih ederim. İngiltere'de de oynamak hoş olur. İspanya'nın bana daha uygun olduğunu düşünüyorum. Henüz kariyerimin çok başındayım. Şu an için Feyenoord'a konsantre olmuş durumdayım.'' dedi.

''VAN PERSIE BANA ÇOK YARDIMCI OLUYOR''

Feyenoord forması giyen Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Robin van Persie'den çok şey öğrendiğini söyleyen 17 yaşındaki futbolcu, ''Her zaman bana nasihatlarda bulunuyor. Her zaman kafamı dik tutup, ileriyi düşünmem gerektiğini söylüyor. Benimle gerçekten çok ilgileniyor. Diğer tecrübeli oyuncular da bana sürekli yardım ediyor.'' diye konuştu.

Orta sahanın ortasında görev yapan Orkun Kokçu, bu sezon Feyenoord ile Hollanda Ligi'nde 2 maça çıkarken 1 gol ve 1 asist kaydetti.

Kaynak: Sporx