Milli takımımızın ve Feyennoord'un yıldız oyuncusu Orkun Kökçü, Avrupa'da birçok takımın  transfer listesinde bulunuyor. Almanya, İngiltere, İspanya ve İtalya'da basının çok sayıda yer verdiği haberlerle gündemde olan genç futbolcunun Rotterdam'daki kariyerinin artık sonuna geldiği düşünülüyor ve yeni sezondaki takımı merakla bekleniyor. Alt yapısından yetiştiği Feyenoord'a kazandıracağı para da oldukça önemli. Zira bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Dirk Kuyt'ın 18 milyon euro bonservis bedeliyle zirvede yer aldığı listede Tyrell Malacia'nın 15 milyon euroluk transferiyle zirveye yerleşemedi. Taraftarlar 21 yaşındaki futbolcunun gidişinden elde edilecek ücretin rekora ulaşmasını bekliyor.


Taraftar tepki gösterdi

Son dönemde alt yapıdan yetişen isimlerden biri olan Tyrell Malacia'nın Peter Bosz'un çalıştırdığı Lyon'a transferinin 15 milyon euro seviyesini geçememesi taraftarlar tarafından tepki ile karşılandı. Rotterdamlılar 130'dan fazla maça çıkan, Avrupa finali oynayan ve her sezon belli bir katkı veren potansiyelli bir oyuncunun bu denli az ücretle gönderilmesine karşı olduklarını dile getirdi.


 

Gözler Orkun'da

Arne Slot'un takımın başına gelmesiyle birlikte büyük bir yükseliş gösteren ve ivmesi her geçen gün daha da yukarı giden Orkun Kökçü için Sevilla, Milan, West Ham ve Hertha Berlin gibi ekiplerin devrede olduğu iddiaları gazete manşetlerini süslemişti. Orta sahada bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle dikkat çeken gurbetçi futbolcunun Kuyt'ın rekorunu kırmasına kesin gözle bakılıyor.