Anadolu Efes Kulübü, Anadolu Grubu şirketlerinden AND Gayrimenkul ile iş birliği yaptı.

Ortaklıkla ilgili Grand Hyatt Otel'de düzenlenen basın toplantısına, Anadolu Efes Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta ve Anadolu Efes Basketbol Takımı Kaptanı Doğuş Balbay katıldı.

Bir sezonluk yapılan anlaşmaya göre Anadolu Efes, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde çıktığı maçlarda sırtında AND Gayrimenkul logolu forma giyecek. Anlaşma kapsamında çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirilecek.

İş birliği ile ilgili açıklamada bulunan Alper Yılmaz, yeni ortaklarıyla basketbolseverlere, özellikle de çocuklara yönelik pek çok organizasyona imza atacaklarını belirterek, "THY Avrupa Ligi, Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası'nda mücadele edeceğimiz sezonda AND Gayrimenkul gibi bir markayla iş birliği içinde olmak, bize çok büyük mutluluk veriyor. Bu iş birliğinin, hem kulübümüze hem de Türk basketboluna büyük bir değer katacağına inanıyoruz. AND Gayrimenkul gibi saygın bir markanın spor ekosistemine kulübümüzle birlikte dahil olması bizim için farklı bir mutluluk kaynağı. İnşallah bu iş birliği sadece bu sezon değil önümüzdeki 10-20 sezon birlikte gider." diye konuştu.

Anadolu Efes'in maçlarını oynayacağı yeni bir salon projesinin olup olmadığı sorulan Yılmaz, "Kulüp olarak hedeflerimizden biri kendi salonumuzda oynamak. Çeşitli sezonlarda, farklı salonlarda oynamanın zorluğunu çeken bir kulübüz ama şu anda böyle bir proje içinde değiliz." ifadelerini kullandı.

Ali Baki Usta ise Anadolu Efes ile yaptıkları ortaklığı çok önemsediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk sporunun en değerli markalarından biri olan Anadolu Efes ile güç birliği yaptığımız için mutluluk ve onur duyuyoruz. Onların başarıları, bizim sektördeki yerimize, hedeflerimize ve iddiamıza rehberlik ediyor. Anadolu Efes, Türkiye'ye basketbolu sevdirmeyi başardı. Biz de bu iş birliğini, sadece marka görünürlüğü olarak ele almıyor, çocuklarımıza basketbolu sevdirmek ve onları sporla tanıştırma misyonu olarak değerlendiriyoruz. Bu yüzden çocuklarımızı Anadolu Efes maçlarına götürmeyi planlıyoruz. İş birliğimizin uzun soluklu olacağına inanıyoruz. Sezon sonunda ise kupa sevinçlerini hep birlikte yaşamayı diliyoruz."

Doğuş Balbay da gerçekleştirilen birliktelikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Böyle bir iş birliğinin parçası olmak takımım adına mutluluk verici. Umarım bu birliktelikle hem biz sahalarda rekorlara koşar kupalar kazanırız hem de AND Gayrimenkul konut sektöründe satış rekorlarıyla bizleri mutlu ederler." açıklamasında bulundu.