Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Sompo Sigorta'nın 27 yaşındaki basketbolcusu Toddrick Gotcher'ın koronavirüs nedeniyle ülkeden ve takımdan ayrıldığı açıklandı.

Amerikalı oyuncu Gotcher'ın menajeri Obrad Fimic sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüs nedeniyle oyuncunun Türkiye'den ayrıldığını belirtti.

Menajer Fimic, oyuncunun ülkeden ayrıldığını belirterek şu açıklamada bulundu; "Toddrick Gotcher, Beşiktaş'ın önemli bir parçasıydı ve koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'den ayrıldı ve ailesinin yanına gitti. Toddrick'in 3 aylık da alacağı vardı"  Daha önce Beşiktaşlı oyuncular James McAdoo, Jordan Theodore ve Shaq McKissic maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle takımdan ayrılmıştı.

TRT SPOR'a konuşan Beşiktaş Sompo Sigorta'nın Başantrenörü Burak Bıyıktay şu açıklamayı yaptı; "Görünen bir semptom yok takımımızda. Test yaptırmayı planlıyoruz ama bu henüz mümkün değil sanırım önce semptomların görülmesi gerekiyor. Fenerbahçe'nin önce oynadığı maçlar var. Bu erteleme daha önce olmalıydı. Karar doğru ama okullar kapandığında ligler de durdurulmalıydı diye düşünüyorum. Biz herkesi evinde tutuyoruz. Çarşamba takımı çağırmıştım ama iptal etmiştim idmanı. O günden beri herkes evde. Umarım en kısa zamanda atlatırız. Fenerbahçe takımına geçmiş olsun diyorum" 

Kaynak: Mynet Spor