Süper Lig'in lideri Medipol Başakşehir, 10.haftanın açılış maçında Galatasaray'a konuk oldu. Maç sonunda Lig TV mikrofonlarına konuşan Teknik Direktör Abdullah Avcı, ''Şampiyonluk, sonuçtur. Şimdiden bunları telafhuz etmek yanlış.'' dedi.

Hafta başından bugüne dek Galatasaray'ı çalıştıklarını belirten Avcı, ''Galatasaray'ı incelediğimiz zaman sol taraftan geliştirdiği opsiyonlarla atak ve gol bulduklarını gördük. Bütün hücum opsiyonları oradan çıkıyordu. Ligin en fazla kenar ortası yapan takımına karşı oynadık. Bunları düşündüğümüz zaman oyuna başlarken sol tarafı kapatıp, oyunu diğer tarafa yönlendirip baskı yapmak ilk planımızdı. Bununla beraber ilk yarıda bloklar arasında boşluğumuz vardı ve kenarlardan fazla orta geldi.'' dedi.

DAHA FAZLA GOL BULABİLİRDİK

İkinci yarı öncesinde bu eksilerimizi soyunma odasında konuşup çözüm aradık diyen Abdullah Avcı, ''İlk yarının sonunda yapamadığımız şeylerin hepsini soyunma odasında konuştuk ve bu hatalarımıza çözüm aradık. İkinci yarıda topa çok daha fazla sahip olduk. Galatasaray takımı diğer maçlara oranla topa daha az sahip oldu. Maç boyunca rakipten daha fazla sprint attık. İkinci yarı itibariyle olgun bir takım gibi oynadık. Pozisyon vermedik. Pas hataları sonucunda topu fazlaca kaybettik. Eğer topla daha iyi oynamayı başarsaydık maçta daha fazla gol bulabilirdik.'' dedi.

''Bizim de yıldızlarımız var''

ŞAMPİYONLUK KONUŞMAK İÇİN ÇOK ERKEN

Şampiyonluğu konuşmanın şu anda erken ve saçma olduğunu söyleyen Avcı, '' 10.hafta itibariyle ligin lideriyiz ve en az gol yiyen takımıyız. Liderlik ve şampiyonluğun konuşulması çok yanlış. Hafta hafta buna bakıyoruz. Şampiyonluk, ligin sonunda alınmış sonuçtur. Bunları konuşmak için daha çok erken. Her şey yolunda gidiyor. Tüm oyuncularımı bugüne kadar yaptıkları için tebrik ediyorum.'' dedi.

6 PUANLIK BİR MAÇ OLDU

Son olarak da maç öncesinde Galatasaray, bize göre daha endişeli taraf olacak diyen Avcı, ''Maç önündeki röportajımda Galatasaray'ın eğer maçı kaybederse 6 puan geriye düşeceğini ve bu yüzden bizden daha fazla kaygılı taraf olacağını söylemiştim. Bizim öyle bir kaygımız yoktu ve maça rahat çıktık. Bu galibiyetle birlikte rakibimizin 6 puan önüne geçtik. Üç gün izin yapıp milli maç haftasında da çalışmalarımıza devam edeceğiz.'' diyerek sözlerini noktaladı.