Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Doka Madureira tatilini geçirdiği ülkesinde çarpıcı açıklamalar yaptı. İstanbul ekibiyle kontratı devam eden 31 yaşındaki futbolcu, "Acre benim için özel bir yer. Burada tatil yapmak hep çok güzel olmuştur. Türkiye'de biraz stresli bir hayatım var. Bazen dışarı yürüyüş yapmaya çıkıyorum ve insanlar birlikte fotoğraf çekilip imza almak istiyorlar. Bu da beni mutlu ediyor. Çünkü yaptığımız iş tanınmayı gerektiriyor ve bu insanların benim oyunumu beğendiğini gösteriyor" dedi.

Türkiye'de son yıllarda kendisini isteyen pek çok kulüp olduğunu savunan Brezilyalı futbolcu, "Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve bir Arap takımından teklifler aldım. Ancak kulübümle iyi bir kontratım olduğu için geri çevirdim. İlk yılımda 17 gol attım. İlk kontratım üç senelikti, sonra yeniledim. Başakşehir harika. Kendisine ait stadı var. Benim niyetim de sözleşmemin bittiği 2017'ye kadar takımda kalmak" diye konuştu.

Taffarel'e Dunga şakası

Carlos Dunga'nın kendisini milli takımda düşünmemesi ile ilgili de yorumda bulunan Doka şunları söyledi: "Bazen Taffarel'le olan karşılaşmalarımızda bu konuyu konuşuyoruz. Kensine 'Neden Dunga'yla buluştuğunda ona benden bahset ve bana takımda yer vermesini söyle. Sonuçta sen benim burada nasıl bir performans sergilediğimi görüyorsun' diyorum. Tabi bu yalnızca bir şaka. Herkes hayal kurar. Ben de kuruyorum. Belki bir gün Brezilya Milli Takımı'na çağrılırım, bilemiyorum".

Futbolu o takımda bırakacak

Sambacı futbolcu Türkiye'den sonraki adresini de kafasında belirlediğini dile getirdi. Doka, "İstanbul'da kulübümle iki yıl daha kontratım var. 2017'de bu konuda bir karar vereceğim. Futbola başladığım Rio Branco'nun formasını giymek ve öyle futbolu bırakmak istiyorum. Bu geri dönüşüm 2018 mi olur, 2020 mi onu bilemiyorum. Ancak sonuçta döneceğim ve o formayı giyeceğim" şeklinde konuştu.  


*Skorer