Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'da forma giyen 36 yaşındaki Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma, Facebook'taki resmi sitesinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; , "Marega ile dayanışma içinde olduğunu ifade etmek istiyorum. Saha içinde ve dışında ben de ırkçılığın kurbanı oldum." 

Quaresma'nın paylaşımının devam ise; "Bir insanın ten rengi veya ırkı, bir futbolcuya hakaret etmek ve onun sahadaki moralini bozmak için bir argüman olarak kullanılmamalıdır." diyen Quaresma, "ırkçılığın toplumda yer bulmaması ve cezalandırılması gerektiğini" ifadelerine yer verdi.

Portekiz 1. Futbol Ligi'nin 21. haftasında oynanan Vitoria Giumaraes-Porto mücadelesinde tribünlerden yapılan ırkçı tezahüratlara tepki gösteren Porto'nun 28 yaşındaki Malili futbolcusu Moussa Marega, 71. dakikada sahayı terk ederek soyunma odasına gitmişti.

Malili golcü oyuncu gerek takım arkadaşları, gerekse rakip futbolcuların kendisini sakinleştirme ve durdurma girişimlerine rağmen ırkçı tezahüratı yapan taraftarlara ve herhangi bir müdahalede bulunmayan hakemlere tepki göstermek için sahadan çıkarken "Bu, utanç verici" ifadelerini kullanmıştı.

Golcü futbolcu Moussa Marega'ya, Portekiz'de aralarında Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa ve Başbakan Antonio Costa'nın da bulunduğu çok sayıda siyasetçi, kulüp yöneticisi ve futbolcu destek vererek, her türlü ırkçılığı kınadıklarını belirttiler.

Kaynak: Goal.com