Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çalımbay, rakipleri karşısında ilk yarıda daha iyi oynadıklarını belirterek, "İyi bir galibiyet aldık. Eğer ileride top tutabilseydik, yardımlaşmayı biraz daha iyi yapabilseydik, bugün maçı çok daha iyi bir şekilde kazanırdık" dedi.

Medipol Başakşehir'in ikinci yarıda kendilerine baskı kurduğunu kaydeden Çalımbay, "Mücadele yönünden takımımı tebrik ediyorum. Özellikle defans arkadaşlarımız hatasız oynadılar. Medipol Başakşehir baskı kursa da net pozisyonlar vermedik. Bizim girdiğimiz pozisyonlar vardı az da olsa ama onları değerlendiremedik. Oyunumuzu kesinlikle geliştirmemiz, pas yüzdesini artırmamız gerekiyor. Yeni bir takımız. Tabii ki zaman gerekiyor" şeklinde konuştu.

Ligde gelecek hafta Gençlerbirliği'yle karşılaşacaklarını anımsatan Çalımbay, "Bizim için çok önemli bir maç. İnşallah o maçı da iyi bir şekilde bitirebilirsek, milli takım arasında bütün hatalarımızı düzelteceğiz. Çünkü hep böyle oynarsak maç kazanmamız zorlaşır ama eksik olan yönlerimizi biraz daha geliştirirsek, o zaman daha iyi bir duruma geliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Rıza Çalımbay, kızının doğum yaptığını da dile getirerek, alınan galibiyeti torunlarına armağan etti.