Rıza Çalımbay
, şunları söyledi:
"Kendi arkadaşları delikanlıca 'ben hata yaptım' dedi, hakemliği bıraktı. O arkadaşlarına tepki gösterdiler. Niye tepki gösteriyorsunuz ki? Adam dürüstçe 'ben hata yaptım' dedi. Belki dünyada ilk defa bu bile gerçekleşti. Galatasaray maçındaki giren golü nasıl göremiyorsunuz veya Trabzonspor maçındaki penaltıyı nasıl veremiyorsunuz? Beşiktaş maçındakileri nasıl veremiyorsunuz? Bir sürü var, hangi birini sayacağız. Hem rakip hem de hakemlerle uğraşma şansımız da yok."


Rıza Çalımbay, maçın hakemi Tolga Özkalfa'nın tavır ve davranışlarından da yakınarak, "Bugünkü hakemin tavrı, davranışı ayıp ya... Ya sen hakemsin, idare edeceksin. Bir şeyin yoksa çıkıp odana gidersin. Kimseye cevap vermek zorunda değilsin. Ancak davranışı, futbolcu arkadaşlarımıza sahada yaptıkları kendisine yakışmıyor. Bizim için en büyük tehlike bundan sonra hakem arkadaşlar. Ona göre tedbirimizi alacağız. Yapacak bir şeyimiz de yok. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmayla ilgili kısa bir değerlendirmede de bulunan Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Devre arasında çalışırken de ligin ilk maçının çok zor olacağını söyledik. Tabii ki giden oyuncularımız da oldu. Eksik yerlerimizi gidermemiz gerekiyordu, maalesef gideremedik. Maç aslında gayet iyi gidiyordu, çok da iyi oynuyorduk. Üstündük, atamadığımız, kaçırdığımız pozisyonlar vardı. Hakem arkadaşımızın yaptığı bariz bir hata sebebiyle sıkıntılar yaşadık. Bunlarla uğraşırken, bir de maalesef hakemlerle uğraşıyoruz. Açıkça söylüyorum, hakem arkadaşlar bence kasıtlı yapıyorlar."

Ajansspor