Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'nın oyuncusu Tunay Torun, sezonun ikinci yarısında daha başarılı bir performans ortaya koymayı hedeflediğini söyledi.

Kamp çalışmalarını sürdürdükleri Belek'te AA muhabirine açıklamada bulunan Tunay Torun, takım olarak ilk yarıda çok iyi bir performans ortaya koyduklarını belirtirken, "Kendi adıma daha iyisini yapmayı hedefliyorum. Çünkü kişisel hedeflerim de var. İkinci yarıda daha çok gol atmaya daha çok asist yapmaya çalışacağım. İnşallah bunu gerçekleştireceğim" dedi.

Her oyuncunun en üst seviyede oynama hedefi bulunduğunu anlatan Tunay, "Çok sevdiğim Ryan Donk, Galatasaray'a transfer oldu. Benim de önemli hedeflerim var. Milli takıma gitmek istiyorum. İnşallah bunlar olacak" ifadelerini kullandı.

"Hedef Avrupa kupaları"

Tunay, takım olarak ilk yarı performanslarından memnun olduklarını ve sezon sonunda Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek istediklerini belirtti.

Çok iyi bir ilk yarı geçirdiklerine inandığını vurgulayan Kasımpaşalı oyuncu "Dördüncü sıradayız. Hedeflerimize bir çok maçta ulaştık. Geçen sezon çok fazla gol yemiştik. Savunma anlamında bu sezon daha iyiyiz. Sonuçlar da bunu gösteriyor. İnşallah daha da iyi olacak" diye konuştu.

Tunay, ilk yarıdaki performansı ikinci yarıda da devam ettirebilmek için çaba harcayacaklarını aktararak, "Biz çizdiğimiz yolda devam etmek istiyoruz. Amacımız Avrupa kupalarına katılmak. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Zor olacak, çünkü arkamızda yine güçlü rakipler var" değerlendirmesinde bulundu.

İlk yarıda oynadıkları Çaykur Rizespor ve Beşiktaş maçlarının en üzüldüğü iki müsabaka olduğunu dile getiren Tunay, "İki maçı da çok iyi oynayarak, kazanmayı hak etmiştik. Hakem hataları nedeniyle beraberlikler oldu. Ancak futbolda bunlar yaşanıyor. Osmanlıspor maçında ise rakibin gördüğü kırmızı kart ağır bir karardı ve o müsabakayı da biz kazanmıştık" şeklinde konuştu.

"Hakemlerin üzerinde çok baskı var"

Tunau Torun, ligin ilk yarısında eleştirilerin hedefi olan hakemlerin üzerinde çok fazla baskı olduğunu kaydetti.

Hakem hatalarıyla tüm takımların karşı karşıya kaldığını anlatan Tunay, şunları söyledi:

"Hakem hataları sadece bize olmuyor. Diğer takımlar için de hatalı kararlar verilebiliyor. Nedenini bilemiyorum. İkinci yarıda hakemler inşallah daha dikkatli maç yönetir. Hakemler de insan ve bu kadar baskıyı ben sadece Türkiye'de gördüm. Belki hatalar bundan da kaynaklanabilir. Onlara bu rahatlığı vermek lazım. Her yanlış kararda üzerilerine gidilmemeli. Türkiye'de gördüğüm şeylerden biri, hatalı karar verildiği düşünüldüğünde çok sayıda oyuncu hakemin üzerine yürüyüp, sert tepkiler gösteriyorlar. Hakemlere de o öz güveni sağlamak, kararının arkasında durabilmesine izin vermek lazım. Almanya'da böyle bir şeyle hiç karşılaşmamıştım. Hakem ne diyorsa o. Zaten kararı değiştiremezsin. Saygı göstermek gerekir." 

Kaynak: TRT Spor