Basın mensuplarına konuşan Kayserispor teknik direktörü Samet Aybaba, Türk futbolunun en büyük sorunlarından birinin ekonomik durum olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de 3-4 kulüp dışında herkesin mali problemi olduğunu vurgulayan kendilerinin ise bu konuda biraz rahatladıklarını ifade eden Samet Aybaba, "İkinci bir sıkıntımız var. Ligin en altındayız. Bazı şanssız maçlar kaybetmişiz. Oyuncuların başarısızlıkta birbirlerinden kopmaları gayet doğal. Birlikte hareket etme özeliklerini kaybetmişler. Hem o anlamda çalışıyoruz hem yönetimle aralarında olan bağı güçlendirmek için çalışıyoruz hem de saha içindeki performanslarını artırmak için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Şu anda her şeyin iyi gittiğini söyleyen Samet Aybaba, "Hemen maç kazanmak istiyoruz. Karşımızda iyi bir takım var. Aldığı sonuçlara aldanmayın. Biz kadrolarını irdeliyoruz. Gayet yetenekli, iyi oyuncuları var. Onun için biz işi daha çok ciddiye alıyoruz. Oyuncular, kendi sahasında farklı kaybeden bir takıma karşı hemen rahatlama havasına giriyor. Girmesinler istiyoruz. Küçük küçük değişiklikler yapacağız. Eksik bulduğumuz yerlerle ilgili yeni oyuncu tiplerini deneyeceğiz. Bir de duran toplarla ilgili sıkıntılarımız var, bununla ilgili çalışacağız." ifadesinde bulundu.

Kasımpaşa maçına en hazır şekilde çıkmak istediklerini belirten tecrübeli teknik adam, "Artık eleştirme değil, birlikte hareket etme zamanı. Eğer bu takım Süper Lig'de kalsın isteniyorsa, herkesin elini takımın üstüne doğru uzatması lazım. Arkadaşlardan da rica ediyorum, lütfen belli noktalara gelene kadar birlikte hareket edelim. Aralarında sorun varsa, hesaplaşma varsa, bunu da o zamana bırakmak lazım. Seyircimizin desteğine çok ihtiyacımız var. Maça gelsinler. Oyuncularımızın motivasyonları ve gönülleri biraz kırık. Bu durumu bir an önce halletmemiz lazım. İnşallah iyi oynayıp kazanmak istiyoruz."  açıklamasında bulundu.

KAYNAK: TRT SPOR