2018 Dünya Kupası Elemeleri F Grubu mücadelesinde İngiltere, Slovakya'ya konuk oldu. İngilizler maçı Adam Lallana'nın 90+5'te attığı golle 1-0 yendi.

Sam Allardyce, milli takım görevindeki ilk resmi maçına Hart, Walker, Cahill, Stones, Rose, Dier, Henderson, Rooney, Sterling, Lallana ve Kane 11'iyle çıktı. Slovakya'da ise Martin Skrtel maça ilk 11'de başladı fakat ikinci yarının başında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İngiltere özellikle rakip ikinci yarıda 10 kişi kaldıktan sonra ataklarını sıklaştırıp, gol fırsatları yaratsa da, her zamanki problemlerini bu maçta da çözmüş gözükmedi. Hücumdaki oyuncular arasındaki kopukluk bir kez daha ön plandaydı. Orta alandan da yeterli katkı gelmedi. 

Fenerbahçeli Skrtel, karşılaşmanın 57. dakikasında maçtaki ikinci sarı kartını görerek oyundan ihraç edilse de Slovakya, kalan dakikalar boyunca inatçı bir savunma örneğiyle rakibine direnmeyi başardı. Ta ki son pozisyona kadar...

Duraklama anlarının son dakikasında rakip ceza sahasına adeta kamp kuran Adam Lallana karambolde topu filelere yolladı ve takımını 1-0'lık zafere taşıdı. Bu aynı zamanda Adam Lallana'nın İngiltere formasıyla attığı ilk gol oldu.

İngiltere, gruptaki ikinci maçında 8 Ekim'de Malta'yı konuk edecek. Slovakya ise Slovenya deplasmanına gidecek.