UEFA, ortak bir Uluslar Ligi için Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) ile görüşmelerini devam ettiriyor. . 2024 yılından itibaren Güney Amerika'dan 10 ülke UEFA Uluslar Ligi'ne katılabilecek.

UEFA ile (CONMEBOL), FIFA'nın iki senede bir Dünya Kupası planlarına karşı. İki kuruluş bu hafta, Haziran 2028 senesine  kadar devam edecek olan mutabakat zaptı imzaladı. Avrupa şampiyonu İtalya ile Copa Amerika şampiyonu Arjantin de gelecek sene 1 Haziran'da Londra'da "Finalissima" ismi verilen karşılaşmada mücadele edecek..

UEFA'nın bir sözcüsü de konuyla ilgili olarak şu sözleri kullandı;  "UEFA, CONMEBOL ile ortak Uluslar Ligi de dahil olmak üzere bir dizi proje üzerinde çalışıyor ancak hiçbir şey kesinleşmedi ve henüz hiçbir karar alınmadı" 

Salı günü Polonya televizyonu Meczyki'ye demeç veren UEFA Başkan Yardımcısı Zbigniew Boniek ise, 2024'teki UEFA Uluslar Ligi'nde 10 Güney Amerika takımının turnuvada boy göstereceğini açıkladı. Boniek, "2024'ten itibaren CONMEBOL, Uluslar Ligi'ne katılacak. Şu anda hangi formatta olacağını bilmiyodrum. CONMEBOL ile UEFA arasında bir mutabakat zaptı imzalandı. 2024'ten itibaren bu takımlar Uluslar Ligi'nde oynayacak" diye konuştu.

Boniek, en iyi 6 Güney Amerika takımının A Ligi'ne, kalan 4 takım ise B Ligi'nde yer alacağını duyurdu.

KAYNAK: NTV SPOR