Ocak ayında adı ciddi bir şekilde Galatasaray ile anılan, hatta transferi bitti denilen Fernando Llorente’nin son durumu belli oldu.

LLORENTE EVİNE GERİ DÖNÜYOR

Şu anda İngiliz devi Tottenham’da top koşturan ve son haftalarda Hary Kane’in sakatlığı sebebiyle takımda forma şansı bulan İspanyol futbolcunun sezon bittikten sonra efsane olduğu kulüp Athletic Bilbao’ya döneceği belli olurken, deneyimli forvetin orada da 1 yıl oynadıktan sonra emekli olacağı belirtildi.
6 ay sonra Tottenham ile sözleşmesi sona erecek olan Llortente bu sezon Tottenham formasıyla 21 maçta oynadı. 7 gol 4 asistlik performansıyla Süper Lig devlerinin sürekli ilgisini çeken İspanyol forvet, Premier Lig’de görev alması halinde her zaman elinden gelenin en iyisini vermeye çalışırken, 34 yaşındaki milli futbolcunun alt yapısından yetiştiği Athletic Bilbao’da kariyerini sonlandırmak istemesi saygıyla karşılandı.

BİR TÜRLÜ TÜRKİYE'YE GELEMEDİ

Daha önce Juventus, Sevilla, Swansea City formaları giyen Fernando Llorente 14 kez İspanya Milli Takımı’nda oynadı. Toplamda 527 maça çıkan 1,95’lik kule 168 gol attı.
Fernando Llorente ilk çıkışını 2005 FİFA Dünya Gençler Futbol Şampiyonası’nda yapmıştı. Bu organizasyonda güçlü Şili karşısında 4 gol atan oyuncu, toplamda 5 golle gümüş ayakkabının sahibi olmuştu.


Kaynak: TM Dijital Haber Merkezi