Katıldığı her turnuvanın tartışmasız favorisi olan Almanya'da bugünkü Ukrayna maçı öncesi antrenör Joachim Löw'ün yere göğe sığdıramadığı Mesut Özil, Almanya spor basını tarafından Fransa 2016'ya damga vuracak futbolcular arasında gösteriliyor.

Fransa'da devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde şampiyonluğa yakın ekipler arasında gösterilen Almanya'da Mesut Özil el üstünde tutuluyor. Almanya Milli Takım Antrenörü Joachim Löw'ün Türk kökenli futbolcuyu göklere çıkaran açıklamaları Alman spor basınında da büyük yankı buldu. Almanya'nın bu akşam TSİ 22.00'de Ukrayna ile oynayacağı maç öncesi Mesut Özil ile ilgili, "Mesut şimdiki haliyle olağanüstü bir futbolcu durumuna geldi" diyen Löw, turnuva boyunca Mesut'un takımı sürükleyeceğine işaret etti.

Joachim Löw'ün, "Mesut Özil'de başka futbolcularda olmayan olağanüstü yetenekler var" sözleri Alman spor basınında bu futbolcunun turnuva boyunca Panzerler'de forması garanti isimler arasında olduğu biçiminde yansıdı.

Alman gazetelerine göre, Joachim Löw bu turnuvada Mesut'u ilerinin ortasında oynatacak. Mesut daha önce Alman milli takımında kanatlardan rakip kaleye gidiyordu. Alman spor basını Almanya'nın beklenilen biçimde en azından yarı finale kadar ilerlemesi durumunda Mesut Özil'in turnuvanın en iyi futbolcularından biri olacağına inanıyor.