Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, İspanyol medyasına açıklamalarda bulundu.

Transfer yasağından ötürü sezon başından bu yana hazırlık maçlarında dahi oynatılamayan Arda Turan ve Aleix Vidal hakkında konuşan Enrique, ''Arda ve Vidal, Barcelona'da oynayabilecek kapasitede ve teknik kaliteleri yüksek oyuncular. Takım gücümüzü geliştireceklerine ve takımdaki forma mücadelesine katkıda bulunacaklarına eminim." diye konuştu.

İki yıldızın, 2 Ocak'ta La Liga'da oynanacak Espanyol maçında sahada olmaları bekleniyordu. Ancak İspanya Futbol Federasyonu'nun 1 Ocak'ta tatilde olması ve oyuncuların resmi kayıtlarının yapılamaması nedeniyle Arda'nın ilk maçı ligde olmayacak.

Katalan ekibinin Kral Kupası son 16 turunda Espanyol ile eşleşmesiyle Barça, iki maç üst üste derbi oynayacak. Ligdeki Espanyol maçını kaçıran Arda da 6 Ocak'ta Kral Kupası'ndaki Espanyol maçında sahaya çıkabilecek.


''SUAREZ'DEN DAHA ÇOK GOL BEKLİYORUM''

Takımın gol silahı Suarez hakkında da konuşan Luis Enrique, Uruguaylı yıldızın gösterdiği performansın sürpriz olmadığını ve kendisinden daha çok beklediğini dile getirdi. Suarez'in, hayatı boyunca bir golcü olduğunu söyleyen Enrique, bundan sonra da bunun aynı şekilde devam edeceğini savundu.

Luis Suarez, bu sezon Barcelona formasıyla çıktığı 26 resmi maçta 25 kez fileleri havalandırdı.