La Liga'nın sekizinci haftasında Barcelona, Deportivo la Coruna'yı evinde 4-0'lık skorla rahat geçti. Karşılaşmada Barcelona'lı Arda Turan'la Deportivo'lu Emre Çolak da karşı karşıya geldi. Maça damgasını vuran harika futboluyla Arda Turan oldu.

İlk yarı boyunca sağ kanattan Arda Turan ve Rafinha'nın yaptığı kanat kombinasyonları ve baskıyla etkili olan Barça, ilk golü de buradan buldu.

20'nci dakikada Arda-Rafinha-Suarez üçlüsünün sağ tarafta yaptığı baskıyla topu kazanması sonrası Suarez'in pasıyla ceza sahasına giren Rafinha yakın mesafeden yaptığı sert vuruşla skoru 1-0'a getirdi.

36'ncı dakikada Yine sağ tarafta gelişen bir atakta ileri çıkan stoper Javier Mascherano'ya yapılan faul sonrasında kazanılan serbest vuruşta Pqiue kafayı vurdu, kaleciden dönen topu Rafinha tamamlayıp farkı ikiye çıkardı.

İlk yarının son golü 43'ncü dakikada yine sağdaki baskı ve paslarla başlayıp sol tarafa açılan atakta Neymar'ın ara pasıyla kale sahası önünde topla buluşan Luis Suarez'den geldi.

Topu harika kontrol edip savunmacısından da kontrol anındaki vücut çalımıyla kurtulan Suarez, kalecinin soluna yaptığı yerden vuruşla farkı üçe çıkardı.

İkinci yarıda sakatlıktan dönen Lionel Messi, 55'nci dakikada oyuna girdi.

Messi 58'nci dakikada Neymar'ın pasıyla ceza sahasında buluştuğu topa yaptığı tek vuruşla maçın skorunu belirledi: 4-0.

Bu golden 7 dakika sonra Sanabria'nın kırmızı kart görmesiyle Deportivo'nun gardı iyice düştü ancak mücadelenin kalanında Barça, Messi, Neymar ve en çok da Paco Alcacer'le girdiği pek çok pozisyondan yararlanamayınca skor değişmedi.

Barcelona bu skorla 8 hafta sonunda ligdeki puanını 16'ya çıkardı ve maç fazlasıyla ikinci sıraya oturdu