İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 22. haftasında yarın yapılacak Barcelona-Atletico Madrid maçı öncesinde, İspanya'da en çok konuşulan isim Arda Turan oldu. Eski takımı Atletico Madrid'e karşı ilk kez Barcelona forması giyecek Arda, yarın aynı zamanda 29. yaş gününü de kutlayacak.

Arda, Katalan basınında yer alan bir açıklamasında, "En iyi yaş günü hediyem Atletico maçını kazanmak olacak" ifadesini kullandı. Özellikle bugünkü haberlerinde Türk futbolcuya geniş yer ayıran Katalan basını, Arda'nın hem saha içinde hem de dışındaki yaşantısını anlatarak, "Bayrampaşa'nın kahramanı" yorumunu yaptı. Arda'yı son günlerde ön plana çıkaran Barcelona Kulübü de milli futbolcuyla ilgili bir belgesel hazırladığını duyurdu.

Arda'nın bu zamana kadarki kariyeri, ailesi ve Bayrampaşa'daki çocukluk dönemine ait röportajların da yer aldığı belgeselin, pazar günü TSİ 22.00'de Barça TV'de yayınlanacağı bildirildi. Bu arada Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'ye de bugünkü basın toplantısında Arda Turan soruldu. Bir gazetecinin "Arda nasıl bu kadar kolay takıma uyum sağlayabildi?" sorusuna Luis Enrique, "Arda profili gereği topa sahip olmayı tercih ediyor ve topa daha çok sahip olan bir takıma uyum sağlamak onun için daha kolay. Bizim sistemimiz çok fazla fizik gücü ve birliktelik gerektirse de topla oynamanın zevkini çıkaran tüm futbolcular için bu böyledir. Aylarca oynamamak bir handikap olsa da şu anda fiziksel olarak daha diri" cevabını verdi.

Barcelona Teknik Direktörü, ligin zirvesindeki iki takımın mücadelesine sahne olacak maçla ilgili, "Ligin üst sıralarında eşitlik var ve bu böyle de devam edecektir. Herhangi bir takım sizi çok zor bir duruma sokabilir. Yarınki maç nasıl biterse bitsin asla belirleyici olmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Luis Enrique, hafta içinde Kral Kupası'ndaki Athletic Bilbao maçında ayağına aldığı tekmeyle hafif sakatlığı bulunan Neymar için, "Ayağına bir darbe aldı. Belki de onu oynatmamak, temkinli hareket etmek olur ama bunu yaparsam belki de beni öldürür. Oynayacak" şeklinde esprili ifadeler kullandı.

Simeone'den Arda yorumu

Arda konusundaki sorular, Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'ye de yöneltildi. Arjantinli teknik adam, eski futbolcusu için "Bize her şeyini veren bir futbolcu ve onu çok seviyoruz. Bizim işimize her zaman sadık biri oldu ve onunla çok güzel anılarımız var. Barça'ya gitmesi beni memnun etti çünkü bu iyi çalışıyoruz demek" şeklinde görüş belirtti. Simeone, "Dünyanın en iyi takımı" diye tanımladığı Barcelona'nın, forvette 3 büyük futbolcuya sahip olduğunu belirtip, "90 dakika çok dikkatli olmalıyız" ifadesini kullandı. "Torres gibi idoller her zaman sevilir" Atletico Madrid'in 18 kişilik maç kadrosunda kart cezalısı Angel Correa dışında Matias Kranevitter, Siqueira, Lucas Hernandez ve Fernando Torres de yer almadı. Sezon sonunda Atletico Madrid ile sözleşmesi sona erecek ve serbest kalacak 31 yaşındaki Torres'in geleceği İspanya'da tartışılmaya devam ederken, teknik direktör Simeone, Atletico'da Torres sorunu olmadığını ifade etti. Arjantinli teknik adam, "Simeone ve Torres arasında Atleticolular için bir bölünme söz konusu değil. Koşulsuz ikisini de seviyorlar. Taraftarın istediği Atletico'nun kazanması. İnsanlar, artık aramızda olmasa da Luis Aragones'i sevmeye devam ediyor. Torres gibi idoller her zaman sevilir" değerlendirmesini yaptı.

Nou Camp Stadı'nda oynanacak Barcelona-Atletico Madrid maçı TSİ 17.00'de başlayacak. Karşılaşma öncesinde her iki takım da 48 puanda bulunurken, Barcelona 1 maç eksiğine rağmen averajla liderlik koltuğunda oturuyor.



sondakika.com