Portekiz'in köklü ekibi Benfica, Joao Felix'in sözleşme fesih bedelini 126 milyon olarak açıklarken; Atletico Madrid, transfer için resmi teklifi yaptı. Benfica, Portekiz Borsası'na gönderdiği yazıda, İspanyolların belirlenen rakamı teklif ettiğini duyurdu. 

Fransız yıldız Antoine Griezmann'ın sözleşme fesih bedelinden 120 milyon Euro'yu kasasına koyacak olan Atletico Madrid, 19 yaşındaki Felix'i renklerine resmen kattığı takdirde kulüp tarihin en pahalı tranfserini gerçekleştirecek. Geçen sezon Monaco'dan kanat oyuncusu Thomas Lemar'ı 72 milyon Euro'ya kadrosuna katan ve kulüp rekoru kıran Madrid ekibi, bir yıl sonra yeni rekoruna imza atacak. 


Portekizli genç yıldız ayrıca Barcelona'dan 2017'de PSG'ye sözleşme fesih bedeli olan 222 milyon Euro ödenerek giden ve rekoru elinde bulunduran Neymar'la birlikteKylian Mbappe (180 milyon Euro), Philippe Coutinho (142 milyon Pound) ve Ousmane Dembele (135 milyon Euro) ardından futbol tarihinin en pahalı 5. ismi olacak.

Benfica formasıyla geçen sezon 15'i lig olmak üzere 19 gol atan Felix, UEFA Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt karşısında üç gol bulurken; turnuva tarihinin hat-trick yapan en genç oyuncusu unvanını ele geçirmişti.Sezonun sonlarına doğru performansındaki artışın ardından Portekiz Milli Takımı'na da seçilen Felix, İsviçre'yi yendikleri UEFA Uluslar Kupası yarı final maçında forvette futbol efsanesi olan Cristiano Ronaldo'ya partnerlik yapmıştı.