La Liga'nın 10. haftasında Barcelona, Getafe deplasmanına konuk oldu. Katalan ekibi Luis Suarez ve Neymar'ın attığı gollerle maçtan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Andres Iniesta'nın sakatlıktan döndükten sonra yedek kulübesinde yer aldığı maçta iyileşen bir başka oyuncu Sergi Roberto ilk 11'de oynadı. Sakatlığı süren Lionel Messi ve kırmızı kart cezalısı Javier Mascherano ise takım arkadaşlarını bu deplasmanda yalnız bıraktı.

GETAFE SAVUNDU AMA...

Karşılaşmanın ilk yarısında katı bir savunma yapan Getafe, kontrataktan bir önemli fırsatı değerlendiremediği devreyi geride kapatmaktan kurtulamadı. Barça yıldız hücumcuları ile rakibi zorladı.

Barça maça çok hızlı başladı ve henüz ilk saniyelerde mutlak bir şans yakaladı. Neymar ceza sahası sol dip çizgiden topu kale önüne çıkardı, Münir'in röveşatası altıpas üzerinden auta gitti.

12. dakikada bu defa Getafe önemli bir şansı değerlendiremedi. Kontratakta Sarabia soldan dip çizgiye indikten sonra sol ayağıyla ortasını yaptı, bu noktada topu göğsüyle düzelten Scepovic uygun durumda şutunu auta attı.

27'de Neymar soldan ceza sahasına girdikten sonra dip çizgide klas hareketlerle topu altıpastaki Suarez'e çıkardı ama Uruguaylı yıldız topu kaleye gönderemedi.

Dakikalar 37'yi gösterirken konuk ekibi rahatlatan gol geldi. Neymar solda kazandığı topla katettikten sonra ortasını yaptı, Sergi Roberto muazzam bir topuk pasıyla Suarez'i kaleciyle karşı karşıya bıraktı, Uruguaylı yıldız dar açıdan yakın direğe vurdu ve Barcelona'yı 1-0 öne geçiren golü attı.

İlk yarı Barça'nın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

NEYMAR FARKI YARATTI

Karşılaşmanın ikinci yarısında Getafe hücuma ağırlık vermeye başlayınca Barcelona rakip yarı sahada boşluklar buldu ve bu boşlukları devrenin hemen başında değerlendirmeyi bildiler.

51. dakikada Busquets'in savunma arkasına gönderdiği topu Münir kontrol etti ve köşeye gönderdi ama yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

58'de ikinci gol geldi. Getafe köşe atışı Bravo'nun ellerinde kaldı. Tecrübeli kaleci takımı anında hücuma sokarken Sergi Roberto topu bir müddet sürdükten sonra soldan ceza sahasına sarkan Neymar'a uzun topu attı, Neymar top yere düşmeden sol ayağıyla harika vurdu ve skoru 2-0'a getiren golü attı.

64'te Neymar'ın pasında Jordi Alba soldan ceza sahasına çevirmek istedi, savunmadan seken topu önünde bulan Alba bu defa sağ ayağıyla bekletmeden vurdu, top yan ağlarda kaldı.

75'te Neymar harika bir hareketle rakibini geçtikten sonra Alba'yı savunma arkasına sarkıttı, yıldız sol bek karşı karşıya durumda Guaita'yı geçemedi.

Kalan dakikalarda üstünlüğünü koruyan Barcelona karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve puanını 24 yaparak Real Madrid'le eşitledi. Getafe ise 10 puanda kaldı.