FIFA, Barcelona'nın La Masia'ya yaptığı transferlerle ilgili yürüttüğü ikinci soruşturmayı tamamladı. İspanyol basınına göre bu soruşturmanın ardından Katalan ekibine ikinci bir ceza gelebilir.

Geçen sezon 18 yaşındaki küçük futbolcuların transferinde usulsüzlük yaptıkları gerekçesi ile 1 yıl transfer yasağı ceza alan Barcelona'nın La Masia'daki 31 futbolcusu hakkında FIFA bir dizi soruşturma yürüttü. Küçük yaştaki bu oyuncuların FIFA kurallarına uygun transfer edilip edilmediklerini belirleyecek bu soruşturmanın neticeleri, Barça'nın da ikinci bir ceza alıp almayacağını belirleyecek.

Eğer ceza gelmesi halinde var olan cezanın iki katı denebilecek boyutta olacağı konuşulurken Barcelona'nın La Masia'dan 5 genç ismi gönderdiği belirtildi. Fofana, Lacava, Lederman, Patrice ve Gyeolhee'nin ülkelerine geri gönderildiği öğrenilirken 'Korel Messi' denilen 17 yaşındaki Lee Seung Woo ile de yolların ayrılmak zorunda kalınacağı konuşuluyor.

FIFA'nın Barcelona'nın 18 yaşındaki küçük futbolcu transferinde hala bazı yolsuzluklar yaptığını düşündüğü ve Barcelona'nın da elindeki oyuncuları göndererek bu konuda bir panik havasına büründüğü basın tarafından dikkat çekilen husus oldu.

Barcelona'da transfer yasağı Ocak 2016'da sona erecek. O tarihte milli oyuncumuz Arda Turan ve Aleix Vidal'in de forma giymeye başlaması bekleniyor. Ancak FIFA'nın ikinci bir ceza verip vermeyeceği, verirse bunun Arda'nın durumunu etkileyip etkilemeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak...