UEFA Etik ve Disiplin Kurulu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın Nou Camp Stadı'nda Bayer Leverkusen ile 29 Eylül'de oynanan mücadelede açılan Katalonya bayraklarından ve maç başında tribünlerde atılan "bağımsızlık" sloganlarından dolayı İspanyol ekibine 40 bin avro para cezası verdi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Spor ile bağlantılı olmayan mesajlar verilmesi veya sloganlar atılması cezalandırılır" içerikli madde gereğince Barcelona Kulübü'nün cezalandırıldığı bildirildi.

Barcelona Kulübü aynı gerekçe ile 2. kez UEFA'dan para cezası aldı. UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon Juventus ile Barcelona arasında Almanya'nın başkenti Berlin'de oynanan final karşılaşmasında statta bağımsız Katalonya'yı temsil eden bayrakların açılmasından dolayı Barcelona'ya 30 bin avro para cezası vermişti.

Barcelona Kulübü, ilk cezanın ardından bağımsızlığı sembolize eden yıldızlı Katalonya bayrağının "çok eski bir halkın duygularını ve sosyal olarak köklerini temsil ettiğini, siyasi bir mesaj içermediğini" savunup, bu bayrağın futbol sahalarında görülmesinin ceza nedeni olmaması gerektiği yönünde açıklamada bulunmuştu.