Barcelona'dan yapılan açıklamada, "Javier Mascherano 7.5 sezonun ardından FC Barcelona'dan ayrılıyor. Arjantinli için kulüp resmi bir uğurlama töreni düzenleyecek. Çarşamba günü TSİ 13.00'te 1899 Oditoryumu'nda düzenlenecek tören, kulüp resmi sitesinden canlı olarak yayınlanacak" denildi.

Mascherano'nun Barcelona kariyeri

Mascherano, 30 Ağustos 2010'da Liverpool'dan geldi. Kulüpte geçirdiği 7.5 yılda 18 kupa kazandı. Beş ayrı teknik direktörün yönetiminde 334 maça çıktı. Bu hocalar: Pep Guardiola, Tito Vilanova, Tata Martino, Luis Enrique ve Ernesto Valverde.

İlk kez Barça formasıyla sahaya çıktığında takvimler 11 Eylül 2010'u gösteriyordu: Camp Nou'da Hercules'e karşı lig maçı. Defansif orta saha olarak kadroya katılsa da sakatlıklardan dolayı stoper olarak forma giydi. İyi de iş çıkardı. Mesela Wembley'deki Şampiyonlar Ligi finalinde stoper olarak sahadaydı.

Geçen yıla kadar takım arkadaşları arasında Macherano'nun 'gol orucu' hakkında ufak şakalar dönüyordu. Sonuçta hücum görevleri beklenmeyen bir savunmacıydı. Geçen sezon Osasuna maçında penaltıyı kullandı ve ilk golünü attı.

Barça tarihinde sadece üç yabancı futbolcu ondan daha fazla forma giydi: Leo Messi, Phillip Cocu ve Dani Alves.