La Liga ekiplerinden Barcelona'da geçtiğimiz günlerde teknik direktör Ronald Koeman ile yollar ayrıldı. Katalan devinde teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı henüz netlik kazanmazken, adı İapanyol ekibi ile anılan Xavi için başkan Joan Laporta'dan açıklama geldi.

İşte Laporta'nın açıklamaları;

"Sergio, geçici olarak Barça B'deki görevini bırakacak ve as takımı çalıştıracak. Tecrübesi var ve bu kulübün adamı. Güveni hak ediyor. Koeman'ın görevine son verdik. Ona teşekkür ediyorum. Çok zor zamanlarda geldi ve sorumluluk aldı."

"Xavi mi? Düşündüğüm adayları kendime saklayacağım. Eğer elimdeki isimleri size söylersem bu bize zarar verir ve profesyonel dünya için isim vermek doğru değil."

"Xavi çok ilginç bir süreçte, kendini çok iyi geliştiriyor. Onunla ilgili düşüncelerim çok iyi. Sık sık konuşuruz. Takımla ilgili düşüncelerini sürekli alırım. Xavi, bir gün Barcelona'nın teknik direktörü olacak."

"Koeman'ın tazminatı çok yüksek. Kaydadeğer bir tazminatı var ama aramızda bunu tatlıya bağlamaya çalışacağız."

Öte yandan Xavi, 2020 Ocak ayında Katalan devinden teklif aldığını doğrulamış ancak doğru bir zaman olmadığını söylemişti. 17 sene Barcelona forması giydikten sonra Al Sadd'a transfer olan 41 yaşındaki çalıştırıcı, 2019 yılından bu yana Katar ekibinin teknik direktörlüğünü yapıyor.

La Liga ekibi, 15 puanla 9. sırada olduğu ligde bu sezon şimdiye kadar oynadığı 10 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

Barcelona'da yaklaşık 15 ay görev yapan Koeman, toplamda 67 maça takımın başında çıkarak 39 galibiyet, 16 mağlubiyet ve 12 beraberlik aldı.

Kaynak: NTV Spor