Aleix Vidal'in menajeri ve Barcelona Kulübü yetkilileri arasındaki görüşmelerden olumlu netice çıkmadı. Büyük umutlarla transfer edilen sağ bek oyuncusu, Ocak ayında takımdan ayrılabilir.

2015-16 sezonu yaz döneminde Sevilla'dan transfer edilen ve Katalan ekibinin transfer cezası nedeniyle, tıpkı Arda Turan gibi, sezonun ikinci yarısına dek forma giyme şansı bulamayan Vidal, Luis Enrique'nin beklentilerini karşılayamadı.

Ribery'den Griezmann'ı kızdıracak sözler

Catalunya Radio'nun haberine göre Vidal'in temsilcileri, Barcelona Sportif Direktörü Robert Fernandez ile oyuncunun Katalan devindeki geleceğini görüştüler. Taraflar, Vidal'in takımdan ayrılmasının gerekebileceği kanısına vardılar.

Dani Alves'in sezon başında Juventus'a transfer olmasıyla, Vidal'in sağ bekte tercih edilen isim olacağı tahmin ediliyordu fakat Teknik Direktör Luis Enrique, bu bölgede normalde bir orta saha oyuncusu olan Sergi Roberto'ya görev verdi. Bu duruma içerlenen Vidal'in teknik ekiple arası bozuldu ve Sergi Roberto'nun iyi performansları sonrasında, 27 yaşındaki oyuncu takımdan ayrılmaya karar verdi.

Aleix Vidal, Barcelona formasını terlettiği 17 maçta 3 asist yaptı, gol atamadı.