Kulübün yayımladığı destek mesajında, "Kulüp, bu alışılmamış durumda Leo Messi ve ailesiyle tam dayanışma içinde olup, bu süreçte Messi ailesine hem moral hem de yasal olarak tüm desteğini vermeye devam edecektir" denildi.

Ayrıca, Lionel Messi'nin 2007-2009 yıllarında reklam gelirlerinde vergi kaçırdığı iddiasıyla 22,5 ay hapis talebiyle yargılanacak olmasıyla ilgili mahkeme kararı eleştirildi. Savcılığın Messi hakkındaki suçlamaların kaldırılmasını talep etmesine rağmen devlet adına dava açma yetkisine sahip "Abogacia del Estado" kurumunun tamamen zıt bir tavır sergilemesinin "gariplik" olduğu savunuldu.

Son olarak Messi hakkındaki davayla takımın diğer futbolcularından Mascherano ve Neymar ile ilgili de olan vergi kaçırma suçlamaları ve Neymar'ın transferinde az beyanda bulunup vergi kaçırdığı iddiasıyla kulüp başkanları hakkındaki soruşturmayla bağlantı kuran Barcelona Kulübü, "Kulübün iyi işleyişini ve sporcuların istikrarını bozmak için birkaç zamandır spor dışında, tamamen kabul edilemez dış kararlar alınmaktadır" ifadesini kullandı.