La Liga devi Barcelona, Lautaro Martinez ve Carlos Vela'yı transfer listesine ekledi.

Atletico Madrid'le oynadıkları İspanya Süper Kupası yarı final maçında sakatlık geçiren Luis Suarez'in dizinden geçirdiği operasyon sonrasında sahalardan dört ay uzak kalacak olması İspanyol ekibini çözüm arayışlarına itti.

Barcelona, 32 yaşındaki yıldızı Suarez'in yerini Serie A ekiplerinden Inter'in yıldızı Lautaro ve MLS ekiplerinden Los Angeles FC'de oynayan Vela'dan biriyle doldurma niyetinde.

Katalan devi önceliği Lautaro'ya verse de finansal olarak iyi bir durumda olmamaları nedeniyle kış döneminde bu transferi gerçekleştirmeleri çok mümkün görünmüyor.

Arjantinli futbolcunun sözleşmesinde 111 milyon euro'luk serbest kalma bedeli var ancak bu madde sadece temmuz ayında iki haftalığına geçerli olacak. İspanya La Liga takımı Barcelona transfer için ocak ayında Inter'i makul bir fiyata ikna etmek zorunda kalacak.

Vela ise Barcelona'ya daha yakın görünüyor ancak o transfer için de Barcelona'nın Los Angeles takımı ile masaya oturması gerekiyor.

Barcelona ara transferde Arturo Vidal'i göndererek forvet transferi için kendisine ek finansman sağlamayı da düşündüğü öne sürüldü.

Kaynak: Goal.com