Barcelona Kulübü Yönetim Kurulu, bugün yapılan toplantının ardından Arda Turan'ın durumu için FIFA Temyiz Komitesi'ne başvurulmasına, ardından da sorunu CAS'a taşımaya karar verdi.

Katalan devinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada kulübün hukuk departmanının Arda Turan'ın kadroya katılabilmesi yapılan girişimler kapsamında geçtiğimiz Cuma günü FIFA'ya konu hakkında daha net bir görüş bildirilmesi için (FIFA, daha önceden Barcelona'ya Arda'yı transfer cezası tamamlanmadan oynatmamasını tavsiye etmişti) talepte bulunduğu, ancak bu talebe halen olumlu veya olumsuz bir yanıt gelmediği belirtildi.

Açıklamada FIFA'dan halen geri dönüş yapılmadığı için Perşembe günü FIFA Temyiz Kurulu ile bir görüşme gerçekleştirileceği ve ardından konunun CAS'a taşınacağı duyuruldu.

Bilindiği üzere Barcelona, FIFA tarafından Neymar'ın transferindeki usülsüzlük nedeniyle iki dönem için transfer yasağı almıştı. Ancak Katalan devi, Rafinha'nın sakatlanmasının ardından onun yerine milli yıldızı ceza süresinin dolacağı Ocak ayından önce oynatmak için talepte bulunmuştu.