İspanya La Liga'nın 2. hafta mücadelesinde Athletic Bilbao, Barcelona'yı konuk etti.

Barcelona birçok önemli fırsatı kullanamadığı maçtan Arda Turan'ın asistinde Ivan Rakitic'in attığı golle 1-0 galip ayrıldı ve ikide iki yaptı.

Katalan ekibinde Arda Turan bu maçta da ilk 11'de görev alırken, Katalan ekibi Neymar, Andres Iniesta ve Jeremy Mathieu gibi oyuncularından faydalanamadı.

Athletic Bilbao maça çok sert bir ön alan baskısıyla başladı ama Barcelona ilk yarıda bu baskıyı kolay bir şekilde açtı ve rakip kalede tehlikeler yarattı.

4. dakikada Rakitic ve Messi, Athletic Bilbao'nun ön alan presinin çok klas bir şekilde aştıktan sonra gelişen Barça kontratağında Denis Suarez ceza yayı üzerinden şutunu gönderdi, top üstten auta gitti.

5. dakikada Messi'nin pasında Suarez savunma arkasına sarkıp topu kale önündeki Arda'ya bıraktı ama Arda'nın ağlara yolladığı top, Suarez'in ofsaytta olduğu gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

20'de Busquets'in muhteşem ara pasında Messi savunma arkasına sarktı ama kalesini zamanında terk eden Iraizoz mutlak bir gol şansını engelledi.

Barça aradığı golü 21. dakikada buldu. Luis Suarez'in pasını sol kanatta alan Arda Turan ceza sahasına muhteşem bir orta gönderdi, Ivan Rakitic arka direkte kafayı vurdu ve Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.

34'te Denis Suarez ceza sahası önünde Messi'yi buldu, Messi sağa aktardı, sağda Roberto topu içeriye çevirdi ama Denis Suarez sert bir şut atamayınca top kaleci Iraizoz'da kaldı.

45'te Lionel Messi ile gelişen kontratakta Arjantinli yıldızın müthiş pası ceza sahasına soldan giren Arda'yı buldu fakat Arda kaleciyle karşı karşıya durumda topu yandan auta attı. İlk yarı Katalan devinin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Athletic Bilbao ikinci yarıda ilk yarıya nazaran daha istekli ve dengeli oynadı ama net şanslar yaratmakta zorlandı. Barça ise kontrataklarla etkili oldu.

54. dakikada İki Suarez'in paslaşmasıyla başlayan kontratakta Lionel Messi ceza yayı önünde buluştuğu topu soluna çekip şutunu attı, top direği yalayarak auta gitti. 57'de Sergi Roberto sağ kanatta bindirmesini yaptıktan sonra ceza sahasına ortasını gönderdi, Suarez arka direkte topa gelişine vurdu ama top yandan auta gitti.

70'te Arda Turan'ın pasında Luis Suarez savunma arkasına sarktıktan sonra topu Messi'ye verdi, Messi topu sağına alıp şutunu attı ama şutu çektiği esnada sol ayağı kayınca top üstten auta gitti. 81. dakikada Sergi Roberto sağ kanattan savunma arkasına harika bir top gönderdi, Luis Suarez kaleciyle karşı karşıya durumda topu soluna geçti, rakip savunma oyuncusunu ekarte etti ama sol ayağıyla şutu soldan farklı şekilde auta gitti.

Kalan dakikalarda da üstünlüğünü koruyan Barcelona, karşılaşmadan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı ve ikide iki yaparak puanını 6'ya yükseltti. Athletic Bilbao ise puansız kaldı.