Real Madrid'de Rafael Benitez dönemi sorunlu gidiyor. Eflatun-beyazlılar, 17. haftaya girerken, maç fazlasına rağmen lider Barcelona'nın iki puan gerisinde bulunuyordu. İspanyol basınında sürekli, Benitez'in görevine son verileceği yolunda haberler yer alıyor. Marca ve As gibi çok satan spor gazeteleri sayfalarında, Benitez'in yerine kimin getirilmesi gerektiği konulu anketlere yer veriyor.

İspanyol basınının, görevine son verilmesi için kampanya başlattığını savunan Benitez, sadece kendisine değil; kulübüne ve başkan Florentino Perez'e de saygısızlık yapıldığını savundu. Gazetelerin geleceği hakkında sık sık anket düzenlemesine anlam veremediğini ifade eden Benitez; “Eleştirilere her zaman açığım. Ancak basın beni eleştirmiyor; görevimden alınmam için maniple edilmiş haberler üzerinden kampanya yürütüyor.'' dedi.

Özellikle kadro seçimi konusunda eleştirilere maruz kalan Benitez; ''Sadece 11 kişiyi oynatabilirim. Bu da her hafta 13 futbolcunun yedek kalması anlamına geliyor. Takım içindeki ilişkilerin, televizyonda ya da gazetelerde size yansıtıldığından çok daha iyi olduğunu garanti edebilirim.'' diye konuştu.

(NtvSpor)