Yıldız futbolcu Benzema, Ballon d'Or'u kazanarak idolü Cristiano Ronaldo ve Zinedine Zidane'ın ayak izlerini takip etmeyi hayal ediyor.

La Liga ekiplerinden Real Madrid'in golcüsü, 2021 yılı boyunca gösterdiği etkileyici performansın ardından bu yıl ödüle aday gösterilen isimler arasında yer aldı.

33 yaşındaki oyuncu, geçen sezon İspanya Birinci Futbol Ligi'ni en çok gol atan ikinci isim olarak bitirerek takımının ayrılmaz bir parçası oldu ve şu anda İspanya'nın gol ve asist listelerinde başı çekiyor.

Fransız futbolcu, ödülü kazanmak için en favori isimlerden biri olarak kabul ediliyor ve bu olursa çocukluk hayalini gerçekleştirecek.

Canal+'a konuşan Fransız yıldız Karim Benzema'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Ballon d'Or'u kazanmak mı? Evet, bu çocukluğumdan beri düşlediğim bir hayalim olurdu. Tabii ki bunu çocukken hayal etmiştim.''

''İdollerim, R9 (Ronaldo) ve Zizou [Zidane] fark etmez, Real Madrid'e geldiler ve Ballon d'Or'u kazandılar. Bu aklıma gelen en basit örnek. Bugün, bundan çok uzakta değilim. "

ZİDANE, BENZEMA'YI DESTEKLİYOR

Eski Real Madrid teknik direktörü ve Benzema'nın idolü Zidane, ödülün bu sefer Fransız yıldıza gitmesi gerektiğine inanıyor.

Telefoot'a konuşan Zinedine Zidane şu ifadeleri kullandı; "Bu yıl Ballon d'Or'u kazanmayı hak eden bir oyuncudan bahsediyoruz. O inanılmaz bir oyuncu, ona antrenörlük yapmaktan büyük onur duydum. Başkalarıyla kolayca ilişki kurar. Sahada her şeyi nasıl yapacağını biliyor. Umarım bu yıl Ballon d'Or ile ödüllendirilebilir."

BALLON d'Or'DA BENZEMA'NIN RAKİBİ KİM?

Benzema'nın hayalini gerçekleştirme umutlarını tehdit eden birçok isim bulunuyor.

Her zaman olduğu gibi, Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi ödülün en büyük adayı. Barcelona'nın geçen sezon hayal kırıklığı yaratmasına rağmen, La Liga'nın en skorer ismi oldu ve yaz aylarında Arjantin formasıyla Copa America'yı kazandı.

Harika bir yıl geçiren Robert Lewandowski de rakipler arasında bulunuyor. Chelsea'nin yıldızı Jorginho, UEFA Şampiyonlar Ligi zaferindeki rolünün ardından ödüle layık görülebilir.

Cristiano Ronaldo da Manchester United'a dönmeden önce 2020-21 sezonunu Serie A'nın en golcü oyuncusu olarak tamamladı ve en ciddi adaylardan.

Kaynak: Goal.com