Barcelona'da gelecek sezon büyük değişikliklerin yaşanacağına dair İspanyol basınında çeşitli senaryolar her gün manşetleri süslüyor.

Luis Enrique'nin yerine kimin göreve geleceği, Messi'nin kontrat yenileme koşulu olarak, Arda'nın da içinde bulunduğu birçok yıldızın satılmasını istemesi gibi iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Bununla birlikte, Katalan ekibinin yeni döneme dair yapacağı transfer operasyonlarıyla ilgili özellikle Barcelona'ya yakın kaynaklardan da haberler gelmeye başladı.

Sport gazetesi, Barça'nın Liverpool forması giyen Philippe Coutinho'yu transfer etmek için düğmeye bastığını okuyucularına aktardı.
Haberde, Brezilyalı oyuncunun menajeri Giuliano Bertolucci'yle olan iyi ilişkilerin kullanılacağı belirtilirken, 24 yaşındaki oyuncunun Barcelona sistemine uyum sağlayabilecek maddeleri karşıladığı ve bu nedenle transferin çok istendiği vurgulandı.

Neymar ve Suarez devrede

Barcelona yalnızca yönetim kanadıyla değil, oyuncular kanadıyla da Coutinho transferinde ön planda. Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde oynanan Uruguay-Brezilya maçında forma giyen Barça'lı yıldızlar Neymar ve Suarez, maç öncesi Coutinho'ya yakın markaj uyguladı. Bu durum, ikilinin genç yıldızı ikna turlarında olduğu yönünde basına yansıdı.

Barcelona bir daha düşünmeli mi?

Jurgen Klöpp'ün sisteminde ileri üçlünün solunda veya orta ikilinin önünde serbest pozisyonda oynayan Coutinho'nun Barcelona'da kendisine nasıl yer açacağı konusunda soru işaretleri yok değil. MSN (Messi-Suarez-Neymar) üçlüsünün bozulmaması halinde bu bölgede ilk tercih olmayacağı aşikar.

Coutinho'nun orta sahada Rakitic-Iniesta görevi alabilecek pas dağıtıcı özellikleri yok. O bölgede düşünüldüğü taktirde, isminin karşılığını verecek performanslar sergilemesi oldukça zor. İlk geldiği dönemde Arda Turan'ın orta sahada denendiğini ve alınan sonucunu hatırlatmakta fayda var. Tabi ki Coutinho ve Arda Turan'ı bire bir karşılaştırma yapmak doğru değil, ama Arda Turan'ın merkez orta sahada kendisini rahat hissetmediğini dünya gördü. Coutinho da aynı sıkıntıyı kesinlikle yaşar. Iniesta veya Rakitic gibi fiziğinden ziyade aklıyla savunma yapan adamlardan da değil Coutinho. Top rakipteyken ondan baskı yapmasını da bekleyemezsiniz. O zaman minimum 60 milyon Euro ödenip transfer edilecek Coutinho, Barcelona 11'inde nerede oynar?

Barcelona'nın kaderini PSG çizebilir

Barcelona'nın 'Coutinho Operasyonu' üzerinde düşünmesi gereken birçok madde var. Çünkü Coutinho, özellikle bu yıl yaptığı çıkışla birlikte, kulübede kolay kolay oturtulacak bir oyuncu değil artık. Tabi PSG bir çılgınlık yapıp, Neymar'a 150 milyon Euro verip transfer ederse, Coutinho'yu almak o zaman elzem hale gelir.

PSG demişken, Coutinho konusunda en istekli takımlardan biri de onlar. Ancak oyuncunun Fransa Ligi'nde oynamak istememesi nedeniyle PSG'nin bu transferde pek şansı yok.