Geçtiğimiz günlerde Iker Casillas´ın Portekiz ekibi Porto ile anlaştığını duyurmuştuk. Transfer kesinleştikten sonra düyaca ünlü file bekçisi basın toplantısı düzenleyip, takımdan ayrıldığını ve gelecek sezon Porto´da oynayacağını dile getirdi. Binlerce taraftar gibi kendiside gözyaşlarına hakim olamayan Iker Casillas konuşması arasında çok zor anlar geçirdi. Taraftarlar bunun başkan Perez´in istediğini düşünerek ertesi sabah kulüp binasının önünde saatlerce başkanı istifaya cağırdı. Bunun üzerine Perez ertesi gün Casillas´ı yanına alarak tekrardan bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Casillas´a fazla söz vermeden Perez toplantıyı kesti.
Işte açıklamarı:

"Sevgili Real Madridliler, bazı şeyleri hiç hak etmeden yaşıyorum. Casillas´ı çok seviyorum ve o herzaman kalbimizde olacak. Ama bana inanınki Iker Casillas kendi ayrılmak istedi. 25 yıldır bize yüreğinle hizmet etmiş bir sporcuya bizde mecburen izin verdik. Onu kırmadık. Kararına saygı duyduk. Onu hiç bir zaman unutmayacağız."

Bu olanları izleyen Annesi ise:

"Perez oğlumu hiç bir zaman sevmedi. Yalan söylüyor ve kendisini kurtarmaya çalışıyor. Yillar boyunca Juventus´un kalecisi Buffon´u almaya çalıştı ve iyiki alamadı. Böylelikle oğluma kendisini gösterme şansı doğdu. Onunla gurur duyuyorum.."