İspanya La Liga’nın 18. haftasında Valencia ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Mestalla’da oynanan mücadele 2-2’lik beraberlikle sonuçlandı.
Barcelona’nın puan kaybettiği haftada mutlak 3 puan arayan Real Madrid, 16. dakikada 1-0 öne geçti. Çok şık hazırlanan gol pozisyonunda son vuruş Ronaldo’nun pasında Benzema’dan geldi…

PEPE PENALTI YAPTI!

İlk yarını son dakikasında ise Valencia için olabilecek en güzel karar çıktı! Hakem Jose Maria Sanchez Santos, Pepe’nin yaptığı harekete penaltı düdüğü çaldı. Real Madrid futbolcuları itiraz etse Pepe sarı kart gördü. Topun başına geçen Dani Parejo, Navas ile topu ayrı köşelere göndererek skoru 1-1 yaptı!

PENALTI GELMEDİ, KIRMIZI KART ÇIKTI!

Tabela 67’nin son saniyelerini gösterirken Ronaldo kaleciyle karşı karşıyken ceza sahasında yerde aldı. Portekizli yıldızın penaltı beklediği poziyonda hakem “Devam” dedi! Top, Real Madrid yarı sahasına geçtiğinde ise sahanın en genç oyuncusu Kovacic kırmızı kart gördü! 68. dakikada rakibinin sağ bileğine çok sert bir şekilde giren Hırvat futbolcu, Real Madrid’i 10 kişi bıraktı!

BALE ATTI, ALCACER 1 DAKİKA SONRA CEVAP VERDİ

82. dakikada kazanılan serbest vuruşta Kroos sağ kanattan ceza sahasına orta kesti. Topa çok iyi yükselen Bale, topu arka direğe çarptırarak Real Madrid’i yine öne geçirdi: 2-1. Santradan sonra rakip kaleye yüklenen Valencia, Real Madrid’e saniyeler sonra Alcacer ile cevap verdi! Oyuna 3 dakika önce giren Rodrigo’nun yaptığı ortaya iyi kafa vuruşu yapan Paco Alcacer, skoru 2-2’ye getirdi!

SON DAKİKADA 2 GOL KAÇTI!

Barcelona’nın puan kaybettiği haftada kazanmak isteyen Real Madrid, Bale ile yine gole yaklaştı. Galli oyuncunun uzanmaya çalıştığı top, kendisini geçerken Ronaldo’ya çarparak kaleye girmedi! Valencia kazandığı topla kontra atağa çıkarken, Navas’ı geçemedi ve 3 puanı kaçırdı!

Bu sonuçla Real Madrid 37 puanla haftayı kapatırken, Valencia da 23 puanla 10. sırada 18. haftayı geçti!