Barcelona'ya henüz transfer olan Philippe Coutinho, toplam 160 Milyon Euro'luk değeriyle İspanya rekoru kırdı. Andres Iniesta'nın olası bir ayrılık ya da emeklilik durumunda Iniesta'nın halefi olarak düşünülen Coutinho'ya ödenen miktarı Barcelona yöneticileri gayet makul görmüş.

Neymar'ın satışından sonra Barcelona'nın transfer piyasasındaki ikinci en büyük hareketi olan Coutinho transferi, 145 Milyon Euro'luk toplam bonservis ile satın alınan Dembele'de eklendiğinde toplam 305 Milyon Euro'luk harcama anlamına geliyor.

Sezon başında Çin'den alınan Brezilyalı serbest oyun kurucu Paulinho'nun 40, Hücuma yatkın sağ bek Nelson Semedo'nun 30 Milyon Euro'luk transferi de eklendiğinde Barcelona bu sene toplam 375 Milyon Euro harcamış bulunuyor.

Barcelona'nın para harcayıp başarısızlığa ulaşması durumunda herkes Cruyff'un dediği "Para sahanın dışında olmalıdır, bankanın da dışında." sözlerini hatırlayıp hayal kırıklığına uğrayacak.

Bugün hala koltukta oturan başkan Josep Maria Bartolomeu döneminde Alcacer'e 30, Andre Gomes'e 55, Digne'a 16 ve Umtiti'yi 25 Milyon Euro verildi. Geleceği inşa etmek isteyen Barcelona'da şu ana kadar taraftarların parayı hakettiğini düşündüğü tek isim Samuel Umtiti. 

Otoriterler, Barcelona'nın La Masia'sının Guardiola döneminde çok iyi kullanıldığını, şimdi neden dışarıdan oyuncu tahsisi -uçuk meblağlara- yapıldığını anlayamadı.

Kaynak : as