Boyko, "Kalacak mısın yoksa İstanbul’a mı döneceksin?" sorusuna, "Tabii ki uzun yıllar burada kalmak istiyorum. La Liga dünyanın en iyisi. Küçükken La Liga maçlarını izliyordum. O zaman kendime dedim ki 'Ben burada oynayacağım.' Hayallerim gerçek oldu" diye yanıt verdi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise Boyko’yu gelecek sezon için takımda düşündüklerini açıklamıştı.

Transferinde, bir dönem Dnipro takımında birlikte çalıştığı Malaga Teknik Direktörü Juande Ramos’un büyük etkisi olduğunu söyleyen Boyko, "Juande ile orada 1.5 yıl çalıştım. Seviyemi biliyor. Bu, adaptasyonum için önemli. Hocayla konuştum, bana sıkı çalışmam gerektiğini söyledi. Malaga harika 3 kaleciye sahip" dedi.

Malaga'nın diğer kalecisi Carlos Kameni’ye de övgüler yağdıran Boyko, "O çok iyi bir kaleci. Küçükken iki idolüm vardı, biri Canizares, diğeri de Kameni. Bu kulağa garip gelebilir. Onunla beraber çalışacağım için çok mutluyum. Elbette ki oynamak istiyorum ama kaleci pozisyonunda bir kişi oynayabiliyor" ifadelerini kullandı.