Real Madrid'in patronu Zinedine Zidane, Gareth Bale'ın Şampiyonlar Ligi'nde yaşadığı sakatlık sebebiyle sezonun ilk El Clasico'sunda kenarda oturmak zorunda kalabileceğini itiraf etti.

Galli milli oyuncu, bileğindeki bir sakatlık yüzünden Salı günü Sporting'e karşı oynanan maçın ikinci yarısında oyundan çıkmak zorunda kalmıştı.

Maçın ilk saati sona ermeden hemen önce sekerek sahayı terk eden Bale'ın yerine Marco Asensio girmişti.

Yıldız oyuncunun tedavisine ilişkin bütün detaylar henüz belli olmadı ama Fransız teknik direktör, Bale'ın 3 Aralık'taki Barcelona maçına çıkamayabileceğini itiraf etti bile.

Sporting'e karşı alınan dramatik galibiyetin ardından basına konuşan Zidane, "Bale'ın bileğinde bir sorun var, yarınki (bugün) muayene sonrası ne kadar ciddi göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Daha ne kadar sahalardan uzak kalacağını ya da sakatlığın ciddiyetini konuşmak için erken" diyen Zidane, "Göreceğiz. Yani El Clasico'ya hazır olup olmayacağını da bilmiyoruz" diyerek durumun ciddiyetini ortaya koydu.

Bale'ın Camp Nou'daki randevuya hazır olmak için zamanı az. Maça 11 gün kala hem aldığı darbenin izlerini silmesi hem de yeniden fit hale gelmesi gerekecek.

Zidane'ın ekibinin bu sürede Sporting Gijon ve Cultural Leonesa'ya karşı iki maçı daha var ama tabii ki bütün gözler şimdiden Katalunya'da oynanacak maçta.

Real şu an La Liga'nın zirvesinde, son şampiyon Barcelona'nın 4 puan önünde. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde de gruptan çıkmayı garantilemiş durumda.

Bale ise bu sezon kulübü ve milli takımıyla çıktığı 19 maçta 11 gol kaydetti bile. Kısa bir süre sonra galibi açıklanacak 2016 Ballon d'Or yarışının da önemli isimlerinden biri olarak görülüyor.

Kaynak : Goal