İspanya La Liga devi Barcelona, sezona girerken Antoine Griezmann ve Frenkie De Jong gibi önemli isimlerini kadrosuna dahil etmişti.

Griezmann için Atletico Madrid'e 120 milyon euro, De Jong için Ajax'a 75 milyon euro bonservis bedeli ödeyen Barcelona, bu oyunclardan beklediği katkıyı şimdiye kadar alamadı.

Kariyerine Japon ekiplerden Vissel Kobe'de devam eden Iniesta, Marca 'ya verdiği röportajda kendisiyle sıkça karşılaştırılan  De Jong'un hala adaptasyon sürecinde olduğunu anlattı.

Andres Iniesta;  "Karşılaştırmalar sıkıcıdır. Her zaman söylediğim gibi her şey Barcelona'nın düşündüğü gibi gitmeyebilir. İkisi de çok iyi oyuncular ve Barcelona'nın tek yapması gereken bu oyuncuları hangi rolde oynatacakları konusunda net olmak. De Jong ve Griezmann da takıma alışma sürecindeler. İkisi de fazlasıyla yetenekliler ve mutlaka bu kulüple birlikte kupalar kazanacaklar" şeklinde konuştu.

Barcelona formasıyla 37'şer maça çıkan iki oyuncudan Griezmann 14 gol - 4 asistlik katkı sağlarken; De Jong 2 gol ve 3 asistlik performas gösterdi.

Kaynak : goal.com