La Liga devi Barcelona, 28 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Neymar'ı transfer edebilmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. 

İspanyol takımı, 2017 yazında PSG'nin 222 milyon euro'luk serbest kalma bedeli ödeyerek renklerine bağladığı Neymar'ı yeniden kadrosuna katabilmek için geçtiğimiz yıl elinden geleni yapmış fakat Fransız ekibiyle bonservis konusunda anlaşma sağlayamamıştı.

La Liga ekibi yaz döneminde bu transferi gerçekleştirmek için bir hamle daha yapacağı konuşuluyor. Hem de her zamankinden daha da hırslı bir hamle olacağı belirtiliyor.

ESPN'de yer alan habere göre; Katalan ekibi sezon sonunda Paris Saint-Germian'deki üçüncü yılını geride bırakacak olan olan Neymar'ı FIFA'nın transfer mevzuatındaki 17. maddede belirtilen koşullar üzerinden düşük bir meblağ ile renklerine bağlamaya çalışacak...

17. MADDE DE NE DENİYOR?

Mevzuatta pek de bilinmeyen 17. maddeye göre 28 yaşından önce sözleşme imzalamış bir futbolcu, kontratındaki üç yılı tamamladıktan sonra belli bir ücret karşılığında kontratını feshedebilme hakkına sahip. "Meşru gerekçe" olmadan kontrat iptalini düzenleyen bu madde , 2001 yılında FIFA'nın transfer mevzuatı yürürlüğe girerken, Avrupa Komisyonu'nun sporcuların seyahat ve çalışma özgürlüğünü kısıtladığı gerekçesiyle kurumu tüm transfer aktivitelerini yasaklamakla tehdit etmesiyle ortaya çıktı. FIFA, AB sınırları içerisinde seyahat ve çalışma özgürlüğü haklarıyla ters düşmemek adına böyle bir maddeyi transfer mevzuatına ekledi.

Bundan ilk yararlanan futbolcu ise İskoç Andy Webster idi. Hearts'ta forma giyen Webster 2006 yılında kontratının bitimine bir yıl kala dönemin Premier Lig ekibi Wigan Athletic'e transfer oldu. Sonrasında mahkemelere uzanan sürecin ardından CAS, Webster'ın Hearts'a sadece 150 bin pound ödemesine hükmetti. 

Transferlerdeki kritik önemiyle Bosman Kuralı'na benzetilen bu madde, kulüpler tarafından pek kullanılmıyor fakat Barcelona, Neymar için gözünü kararttı ve hukukçularla temaslarını başlattı.

Barcelona, 28 yaşındaki Neymar'ı Lionel Messi'nin veliahtı olarak görüyor ve PSG'de umduğunu bulamayan Brezilyalı golcü de Katalan devine dönmek istiyor.

Kaynak: Goal.com