Lionel Messi ile yollarının ayrılmasının ardından La Liga'ya kötü bir giriş yapan ve yedi maçta sadece 12 puan toplayarak  dokuzuncu basamakta  bulunan Barcelona'da gelecek sezonun transfer çalışmaları şimdiden start verildi.

İspanyol basınından Sport'a göre Katalan devinin Manchester City'nin İngiliz golcü oyuncusu  Raheem Sterling'i transfer etmenin hesaplamasını yapıyor.

Kadrosunda Depay, Fati, Dembele, Agüero, Coutinho,  Braithwaite ve Luuk de Jong gibi yedi hücum oyuncusu yer alan Barcelona'da teknik adam Ronaldo Koeman kadrosunun yeterli güce sahip olduğunu düşünse de Dembele'nin sözleşme yenileme konusundaki kararı Sterling transferinde belirleyici olacak.

Barcelona yönetimi, Dembele'yi kontrat yenilememesi durumunda oynatmayı düşünmüyor. 

Sözleşme yenilemeyi kabul etmediği durumda Dembele'yi devre arası transfer döneminde göndererek para kazanmayı amaçlayan Barcelona, Fransız oyuncudan elde edeceği bonservis ücret ile  Sterling'e yönelmeyi düşünüyor. Barcelona Sportif Direktörü Mateu Alemany yaz döneminde de Manchester City ile Sterling için temasa geçmiş lakin bu transfer olmamıştı..

KAYNAK: GOAL