İspanya La Liga ekibi Real Madrid'in ve Galler Milli Takımı'nın eski teknik adamı John Toshack, gündeme gelen eleştirilere rağmen Gareth Bale'e sahip çıktı.

Teknik direktör Toshack, yıldız oyuncu Bale'nin her şeye rağmen Real Madrid'de iyi performans sergilediğini ve formda olduğu dönemde kırdığı rekorların eleştirilmemesi gerektiğini ifade etti.

İspanya'da yaşadığı uyum sıkıntısı ve sakatlıklardan dolayı sergilediği performansın beklentilerin altına düşen Gareth Bale hakkında tartışmalar devam ederken Toshack, Goal'e verdiği röportajda, "Tek gördüğüm Bale'in yaşadığı sakatlıklar. Madrid'deyken adeta herkes sizi büyüteçle inceliyor. Her zaman eleştirecek birilerini buluyorlar. Bale, pek fazla röportaj vermemiş olabilir ancak bu nedenle performansını eleştirmek doğru değil. Sakatlıklarından dolayı zor zamanlar yaşadı. Madrid'de attığı gollere ve kazandığı kupalara bakın. Onlar rakipsiz" şeklinde konuştu.

La Liga ekibinde sezon başında eleştirilerin hedefi olan Zinedine Zidane hakkında da konuşan Toshack, "Zidane'ı eleştirmek çok zor. Ben Real Madrid uzmanı değilim ancak Zidane'ı eleştirmenin bir hata olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar yaptıklarıyla kendini kanıtladı" ifadelerini kullandı.

Real Madrid'in sezonu üç kupayla kapatma ihtimalinide değerlendiren teknik adam, "Bunu yapabilecek yalnızca birkaç takım var. Almanya'dan Bayern Münih ve İspanya'dan Real Madrid ile Barcelona. Bu her takım için büyük bir test" ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Kaynak: Goal.com