Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ilk maçında Fransız takımı Paris Saint Germain karşısında 4-0'lık mağlubiyet  alan Barcelona'da Luis Enrique için yolun sonuna gelinmeye başlandı 

İlk tercih Guardiola sonra Klopp

İngiliz ve İspanyol medyasında yer alan haberlere göre sözleşmesi bu sene sonu bitecek olan Luis Enrique'nin gelecek sezon Barcelona teknik direktörü olarak devam etmesinin zor olduğu ve Barcelona'da ilk adayın Pep Guardiola olduğu belirtilmişti. Ancak Guardiola daha sonra kariyerinde bir kez daha Barcelona'yı çalıştırmayacağını belirtmişti

İngiliz medyasından Mirror'a göre ise Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp'un ismi Barcelona teknik direktörlüğü için geçen isimler arasında ilk sırada.

Klopp'un büyük bir Barcelona taraftarı olduğu belirtilen haberde başarılı teknik adamın Katalan ekibini çalıştırmayı istediği yazıldı. Klopp'un Liverpool'la 6 sezonluk daha sözleşmesi bulunuyor.

Koemann iddiası

Öte yandan bir başka iddia ise Liverpool'un ezeli rakibi Everton menajeri Ronald Koeman için ortaya atıldı. Barça'nın; Johan Cruyff, Frank Rijkaard ve Louis van Gaal'in ardından eski oyuncularından biri olan ve taraftarın büyük saygı duyduğu Ronald Koeman'ı da listeye aldığı iddia edildi.