Hollanda Milli Takımı'nın 56 yaşındaki teknik direktörü Ronald Koeman, İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona ile çıkan hakkındaki iddialardan Frenkie de Jong'un performansına kadar birçok konuda konuştu.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Hollandalı teknik adam Koeman, İspanyol ekibinden teklif alıp almadığına yönelik sorulara şu yanıtı verdi; "Evet, Barcelona'dan teklif aldım ancak kabul etmedim. Çünkü şu an milli takımı çalıştırıyorum." 

Tecrübeli Hollandalı, Barcelona ve Hollanda'nın önemli isimlerinden biri olan Frenkie de Jong'un La Liga ekibinde farklı pozisyonda oynadığını dile getirirken genç yıldızın öğrenecek çok şeyi olduğunu şu sözlerle ifade etti; "Alışık olduğundan farklı bir pozisyonda görev yapıyor. Ancak bu teknik direktörünün kararı. Henüz çok genç ve oynadığı maçlardan öğrenecek çok şeyi var. Ama milli takımda benimle daha farklı oynadığını düşünüyorum."

UEFA Uluslar Ligi kurasını hakkında da değerlendirmede bulunan Koeman; Hollanda, İtalya, Bosna Hersek ve Polonya'nın yer aldığı A Ligi 1. grubunun ölüm grubu olmadığını şu ifadelerle dile getirdi;

"Bence çok kötü değil, daha da zor olabilirdi. İtalya'yla oynamıştık ancak diğer iki takımı çok daha az tanıyoruz. Bosna Hersek ile hiç oynamadık, Edin Dzeko gibi uzun süredir en üst seviyede oynayan bir yıldızları var. Maçlar başlayana kadar her şey olabilir. Öncelikle EURO 2020'ye odaklanacağız."

Kaynak: Goal.com